İŞKUR üzerinden En Az İlkokul Mezunu 300 İşçi Alımına 35 Bin 412 Kişi Başvurdu

ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımına rekor başvuru geldi. 300 işçi alımı için 35 bin 412 başvuru yapılırken, İŞKUR üzerinden gerçekleşen başvurular sonucunda noter kuraları çekildi.

İŞKUR üzerinden En Az İlkokul Mezunu 300 İşçi Alımına 35 Bin 412 Kişi Başvurdu

Çalışmak isteyen vatandaşlar, çalışmak istedikleri fabrikaları seçerek kuraya hak kazanırken, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin'deki 36 çay fabrikasına 35 binden fazla vatandaşın başvurduğu bildirildi.

Pandemi kuralları nedeniyle kura çekimi Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonunda çekilirken, salona adaylar alınmadı. ÇAYKUR Personel Daire Başkanı Kamil İpek, işçi alımlarıyla ilgili, "2021 yılında istihdam edilmek üzere 300 geçici işçi alımını bugün noter kurası ile gerçekleştirdik. Teşekkülümüze bağlı Trabzon, Artvin, Giresun ve Rize illerinde toplam 46 yaş çay fabrikasında, bazı fabrikalarda 5 bazı fabrikalarda ise 10 kişi olmak üzere geçici işçi alacağız. Yedek isim listesi tespiti yapacağız. 18 yaş ile 50 yaş arası, beden işçisi olması noktasında kural belirlendi. Öğretim şartı olarak ise ilköğretim olarak belirlendi. İlköğretimin üzerindeki tüm öğrenimler ayrım yapılmaksızın dikkate alındı" şeklinde konuştu.