İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği Banka Hesabına - İBAN'a Yatmayanlar Ne Yapacak?

Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri hesaplara yatmaya devam ediyor. Birçok vatandaşın banka hesabına ödeme yatmadı. Peki Kısa Çalışma Ödeneği banka hesabına yatmayanlar ne yapacak? İşte detaylar.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği Banka Hesabına - İBAN'a Yatmayanlar Ne Yapacak?

Kısa çalışma ödeneği İBAN 'a yatmayanlar ne yapacak?

Kısa Çlaışma Ödeneği paraları 5 Mayıs 2020 tarihinden bu yana hesaplara yatmaya başladı. Paraların hesaba yatmaya başladı ama birçok vatandaş, hesaplarını kontrol ettiğinde KÇÖ parasının hesabına yatmadığını gördü. Ödeneğin banka hesabına yatmadığını görev vatandaşlar, ödemeyi nasıl alacaklarını araştırmaya başladı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. 

Kısaca , koronavirüs sürecinde işyerlerini kapatanların personellerine, uzaktan ya da kısmi çalışan personellere devlet tarafından verilen maaşa kısa çalışma ödeneği denir.

ÖDEMELER BAŞLADI

Kısa Çalışma ödeneği ödemeleri 5 Mayıs 2020 'de başladı. 3 milyondan fazla çalışana ödemeler yapılmaya başlandı. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Brüt maaşa göre hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı şu şekilde:

İBAN 'A YATMAYANLAR NE YAPACAK?

Kısa Çalışma Ödeneği parası hesaba yatmayanlar PTT 'ye müracaat edecek. İŞKUR 'daki hesabında İBAN bilgisi bulunmayanlara PTT aracılığıyla Kısa Çalışma Ödeneği ödemesi yapılır. İŞKUR İBAN bilgisi güncelleme anlatımı için TIKLAYIN