İşe Alırken Artık Bunlara da Bakıyorlar

Üç bin sene önce Çinliler tarafından geliştirilen ve bir çok kültür tarafından büyük itibar gören el yazısı bilimi grafoloji, bugün iş dünyasının işe alımlarda en çok başvurduğu yöntemlerden birisi haline geldi.

İşe Alırken Artık Bunlara da Bakıyorlar

Kişinin el yazısından karakter analizi yapılmasına olanak sağlayan Grafoloji, şahısların el yazısındaki harflerin büyük ya da küçük olması, imzanın nasıl atıldığı, sağa eğik ya da el yazısının dik duruşu gibi kriterlere bakılarak kişinin karakterini ortaya çıkarmaya yarıyor. 

Türkiye'de Grafolojiye derinlemesine hakim olan eğitmen sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyleyen Grafolog-Yazı Bilimci Zeynep Bornovalı, sertifika programına ilişkin, "Grafoloji, çeşitli profesyonel alanlarda kullanılabilir. Psikolojide, tıpta, cezai soruşturmalarda ve aynı zamanda kurumsal alanda kullanılabilir. Son yıllarda yaygınlaşmış olan bu yöntem işe alım ve seçmede dahi tercih ediliyor. Çok uluslu şirketler kişinin el yazısının yaşama biçimini ve eğitimini yansıttığını düşünebiliyor ve işe alım süreçlerinde bu yazı bilimini kullanıyor. 

Aynı zamanda Milanobet Psikoloji alanında çok yaygın olarak kullanılıyor. Hekimlerin danışanlarını tanımak için kullandıkları yöntemlerin başında Grafoloji geliyor.azının boyutu imaj ve özgüveni gösterir. Sağa eğik yazı kişinin iletişim yönünüzün iyi olduğunu düşündürür. Sola eğik yazı kişinin her detayı incelediğini gösterir. El yazınızın dik oluşu bağımsız karaktere işaret eder. Küçük el yazısı mantıklı bir yapının, büyük el yazısı ise dışa dönük ve tavırlı bir karakterin işaretidir. Koyu harfler ile yazmak, kişinin verdiği sözde durma konusunda çok hassas ve inatçı olduğunun göstergesidir" dedi. Avrupa'da bazı seçkin üniversitelerde ders olarak verilen Grafoloji için İstanbul Aydın Üniversitesi'nde de sertifika programı başlatılmış durumda. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA