İşçi ve İşverenler Dikkat: Asgari Ücret Desteği Bu Ay Bitiyor

Asgari ücretle çalışan işçileri ilgilendiren önemli haber: Devletin asgari ücret desteği bu ay sona eriyor. TBMM'de 17 Ekim günü görüşülecek ve yıl sonuna kadar bu desteğin verilip verilmeyeceğine karar verilecek.

İşçi ve İşverenler Dikkat: Asgari Ücret Desteği Bu Ay Bitiyor

2018 yılı için asgari ücret desteği bu ay sona eriyor.

İşçi ve işverenlerin büyük merakla beklediği açıklamanın bugünlerde gelmesi bekleniyor. Devlet tarafından asgari ücretli çalışana verilen desteğin devam etmesi bekleniyor.

Bu desteği verilmemesi durumunda ise asgari ücretlinin bir işverene maliyeti yüzde 5 oranında artış gösterecek. Art arda gelen zamlar ve dolardaki yükseliş karşısında zor günler yaşayan işverenler ise, desteğin verilmemesi durumunda maliyeterin artması ile işçi çıkarabilir. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da asgari ücret desteğinin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

2015 'de gelen yüzde 30 'lık asgari ücret zammının ardından bazı düzenlemeler yapılmış ve tüm maliyet işverene yüklenmemiş, prim gün baz alınarak aylık 99,90 TL'lik deevlet desteği işverenlere verilmişti. 2017 yılında da devam eden söz konusu düzenlemenin bu yıl sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor.

GÖZLER BÜTÇE AÇIKLAMASINDA

Asgari ücret desteğinin yıl sonuna kadar devam edip etmeyeceği ise 17 Ekim günü TBMM'ye sunulacak bütçe tasarısı ile belli olacak. Söz konusu madde,ü komisyonda kabul edilirse ödemeler yıl sonuna kadar devam edecek ve asgari ücretli ve işveren mağdur edilmemiş olacak. 

İŞVERENLER UMUTLU

Asgari ücret desteğinin yıl sonuna kadar devam etmesi konusunda işverenler oldukça ümitli. Önceki yıllarda tüm yıl verilen desteğin bu yıl sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor.

Desteğin verilmemesi durumunda zor duruma düşecek işverenler, işçi çıkarabilirler. Bu da son dönemlerde toparlanma ve azalma eğilimi gösteren işsizlik rakamlarına kötü etki edecektir.

Kamubulteni.com  | Ankara