İş Kurmak İsteyenlere Müjde: 100 Bin TL Hibe Desteği Verilecek

Kadın erkek binlerce kişiye hibe desteği verilecek. Uzman Eller projesi kapsamında yapılacak hibe desteğinin başvuru şartları ve detayları haberimizde.

İş Kurmak İsteyenlere Müjde: 100 Bin TL Hibe Desteği Verilecek

Köye dönene 100 bin TL verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, tarımda üretim verimliliği ile kaliltenin arttırılması için proje başlatılacağına yer verildi.  Açıklamada,  kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun olan vatandaşlara 100 bin TL 'ye kadar hibe desteği verileceğine yer verildi. 

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

Söz konusu tebliğ önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren tebliğ ilk etapta Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin şehirlerde uygulamaya alınacak. Bu illerde , kırsalda yaşamayı taahhüt eden gençlere 100 bin TL 'ye kadar hibe ödemesi yapılacak. 

Projeye başvuru yapacaklar bu sayfada toplanıyor >> TIKLA KATIL

HANGİ PROJELERE VERİLECEK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, 100 bin TL gibe desteğinin su ürünleri, hayvansal, bitkisel, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimine , depolanmasına ve paketlemesi projelerine verileceğine yer verildi. 

a) Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,

2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,

3) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,

4) Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,

5) İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

b) Maksimum üretim kapasitesi 29 ton/yılı aşmamış olması koşuluyla, su ürünleri üretimine yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Alabalık, yayın balığı, sazan, mersin balığı, tilapya, karabalık entansif üretim tesisleri ve/veya kuluçkahaneleri,

2) Midye ve kara salyangozu entansif üretim tesisi,

c) Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Kapama meyve bahçesi tesisi,

2) Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,

3) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,

4) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,

5) Ormancılık projeleri,

6) Orman ürünleri ve tesislerine ait projeler,

7) Odun dışı orman ürünleri projeleri,

ç) Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında;

1) Tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,

2) Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim,

d) (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen ve üretimi yapılan konulara ait işlenme, depolanma ve paketlenmesine yönelik proje konuları.

BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokulları veya üniversite mezunu olmak.

c) 10 uncu madde kapsamında belirtilen projeler konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından daha önce yararlanmamış olmak.

ç) Başvuru tarihi itibarıyla askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak.

d) Başvuru tarihi itibarıyla, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlar ile isteğe bağlı sigortalılık hükümleri kapsamında tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programlarından yararlananlar hariç, ücretli çalışan veya emekli olmamak.

e) Başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.

UZMANLAR DA DESTEK OLACAK

Söz konusu proje kapsamında uzmanlar da görev alacak. Bu destekle üretimin daha kaliteli olması ve üretim miktarının arttırılması hedeflenmektedir. 

GÜVENLİ KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Söz konusu proje ile gençlerin kırsala dönmesi sağlanacak ve tarımda üretim daha da artacak. Öte yandan kırsalda kerpiç evler de kalmayacak. Köylerin yanı başında konutlar inşa edilecek. 

Konu ile ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, "Konya, Karaman, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir, Edirne, Aydın, Ankara, Yozgat, Iğdır, Kayseri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çankırı olmak üzere toplam 15 ilde, 38 ilçede, 199 köy ve kasabada 1 milyon 43 bin 620 dekar hazine arazisini 16 bin 151 çiftçi ailesine çiftçilik yapmak şartıyla dağıttık" dedi.

Konya, Karaman, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir ve Edirne'de 28 köy ve mahallede, 253 bin 32 dekar arazi için dağıtım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Pakdemirli, "Dağıtılan topraklar bölünemez ve kamu yararı hariç tarımsal üretim dışında kullanılamaz. Bu araziler başkalarına devredilemez." dedi.

BAŞVURU BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA