İran ve Rusya Ödemeleri, Kripto Para ile Yapabilir

İran ve Rusya son günlerde bütün ödemelerini kripto ile yapacak sözleri ortalıkta dolaşmaktadır. Son dönemlerde Rusya ve İran’a yapılan yaptırımlar ile ödeme sistemleri askıya alınmasıyla Bu iki ülke ödemeleri kripto ile yapacak açıklamaları bulunmaktadır.

İran ve Rusya Ödemeleri, Kripto Para ile Yapabilir

Geçen hafta Rusya devleti Maliye Bakanı yardımcısın yaptığı açıklamada mevcut koşullarda kripto paraların uluslar arası ödemelerde kullanılması söz konusu olacaktır denildi. ABD yaptırımlarını delmek için kripto para ödemelerinde bulunan İran kripto para ile 10 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Rus haber ajansının verdiği bilgiye göre Rusya’da başta Bitcoin olmak üzere kripto ödemeleri uygun olur demiştir.

SWIFT sistemini kullanmayı red eden Rusya ve İran ödemelerini kripto para alt yapısı ile yapmaya başladılar. Kripto para ödemeleri yapılması için önce kriptonun yasallaşması gerekir açıklamasında bulunuldu. İran devleti uluslar arası ödemelerini kripto para ile yapmaya başladı. Sıra Rusya devletinde. Bu açıklamalar ile kripto paralarda devam eden düşüşlere biraz ara verilip bir miktar yükselmeye başladı.