İnterpol, Do Kwon İçin Kırmızı Bülten Yayınladı, Terra Tokenleri Sert Düşüş Yaşadı

İnterpol, Güney Kore’nin isteği üzerine Terra’nın kurucusu Do Kwon hakkında kırmızı bülten yayınladı. Bunun üzerine Terra ekosisteminin kripto paraları sert düşüş yaşamaya başladı. Bloomberg tarafından yayınlanan haberlere göreTerra kurucusu olan Do Kwon için İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması, devam eden soruşturmaya farklı bir boyut kazandırmış oldu. Geçen hafta Güney Kore Savcılığı, Terra’nın kurucusunun kendi ülkelerine teslim edilmesi için kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti. Terra k

İnterpol, Do Kwon İçin Kırmızı Bülten Yayınladı, Terra Tokenleri Sert Düşüş Yaşadı

Fakat Do Kwon ise Singapur’da olduğu düşünülmekteydi, son gelişmelere göre Singapur’da olmadığı yönünde açıklamalar geldi. Güney Kore savcıları Do Kwon’un kaçtığına dair önemli olan bilgiler bulunduğunu ve işbirliği yapma niyetinde olmadığını söyledi.

Terra ekosisteminin Mayıs ayında meydana gelen düşüşünden bu yana tartışmaların merkezinde olan Do Kwon ise Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, kaçak olmadığını ve birkaç yargı bölgesinde kendilerini savunmak olduklarını söylemiş oldu. Terra kurucusunun diğer yaptığı açıklamalarda ise bütün bu yaşanan olaylar karşısında şimdiye kadar dürüst davranmaktayız. Önümüzdeki günlerde gerçekleri açıklayacaklarını söyledi.

Diğer yandan Terra ekosisteminin iki ayrı tokeni bu olumsuz gelişmelerden oldukça fazla etkilenerek % 20 oranında düşüş yaşadı. 2 dolar seviyesine kadar indi. Lunc son haberlerden olumsuz etkilenerek son iki gün içerisinde % 30 değer kaybetmiş oldu.