İngiltere'den Ezber Bozacak Kripto Para Adımı

İngiltere Maliye Bakanlığı, ülkenin kendi dijital para birimi için çalışmaların hızlandırıldığını, özel bir ekip kurulduğunu duyurdu.

İngiltere'den Ezber Bozacak Kripto Para Adımı

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere Merkez Bankası'nın Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yarattığı bazı zorlukların üstesinden gelinebilmesi amacıyla ülkeye ait, sterlin destekli bir dijital para birimi üzerinden çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Sunak, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankasının ortaklığında kurulan özel bir ekibin Merkez Bankası tarafından desteklenecek Dijital Para birimi için çalışma yaptığını açıkladı. Sputnik'teki habere göre, İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrardan sorumlu başkan yardımcısı Sir Jon Cunnliffe ve Maliye Bakanlığı Finansal Hizmetler Müdürü Braddick tarafından ortaklaşa yönetilecek ekip, bağımsız bir dijital parayla ilgili üniversiteler ve özel sektörle iletişim halinde olacak. Sunak'ın Maliye Bakanlığı'nın konuyu duyurduğu tweetine yanıt olarak Britcoin yazmasının da dijital para biriminin ismine ilişkin ipucu olarak kayıtlara geçti.