İmzalar Atıldı: İşsiz Vatandaşlara 8 Ay Boyunca 61 TL Verilecek

Ankara Sanayi Odası ve İŞKUR tarafından imzalanan protokol kapsamında işsiz vatandaşlar hem meslek öğrenecek hem de cep harçlığı alabilecek.

İmzalar Atıldı: İşsiz Vatandaşlara 8 Ay Boyunca 61 TL Verilecek

Ankara  Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB işbirliği ile hayata geçirilen MEGİP çerçevesinde ASO ve İŞKUR arasında iş birliği yapılacak.

İş Birliği sebebiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan ASO Başkanı, sanayicilerin üretim ve rekabet gücünü arttırmaları için nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını, MEGİP ile bu ihtiyacın giderilebileceğini söyledi. ASO Başkanı Özdebir, "Projeyle işsiz olup aynı zamanda bir meslek sahibi olmayan kardeşlerimiz için de çok önemli bir fırsat doğdu. Eğitimler sonrasında, firmalar talep etmiş oldukları kurslarda eğitim görenleri kendi işletmelerinde işe alacak. Bu kapsamda MEGİP'in, işletmelerimize nitelikli personel bulma noktasında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. İşverenlerimiz, çalışmayı arzu ettiğiniz insanları, hangi meslekte, hangi nitelikte iş gücüne ihtiyaç duyduklarını bizimle paylaşsınlar." dedi.

Ankara Çalışma ve Türkiye İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Üzeyir Yıldırım ise projeyle ilgili, "İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yine işverenlerimizin talepleri doğrultusunda oluşturacağımız eğitim programıyla yetiştireceğiz. Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61 lira cep harçlığı ödeyeceğiz. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecekler. Ayrıca kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacağız." dedi.