IMF´den Kötü Haber

Uluslararası Para Fonu'ndan yapılan açıklamada Türkiye için 2022 ile 2023 yıl sonu enflasyon beklentisine yer verildi. IMF (Uluslararası Para Fonu) , Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayımladı. Raporda Dünya üzerindeki ülkelerin ekonomileri hakkında beklenti ve tahminler paylaşıldı. Açıklanan verilere bakıldığında Türkiye için hiç de iç açıcı olmayan bir tablo ile karşılaşıldığı görülüyor.

IMF´den Kötü Haber

2022 Nisan ayına ait söz konusu raporda Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. İçerikte Türkiye ekonomisinin bu yıl ve önümüzdeki yıl ne kadar büyüyeceği, enflasyonun bu sene sonunda ve gelecek sene sonunda ne kadar olacağı tahminlerine yer verildi.  IMF analistleri ve ekonomistleri tarafından hazırlanan raporda durum hiç iç açıcı görünmüyor. Türkiye´yi 1 sene sonra bile yüksek enflasyon beliyor.

Raporun detaylarına bakıldığında Türkiye'de 2022 yılsonu büyüme beklentisinin düştüğü görüldü. Önceki dönemde açıklanan raporda yüzde 3.3 olarak belirtilen büyüme tahmini bu raporda yüzde 2.7'ye çekildi. 2023 yılsonu büyüme tahminin de ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Yüzde 3 Büyüme beklentisi bir yana en merak edilen konu olan enflasyon düşecek mi sorusuna bu raporda olumsuz yanıt  geldi.

ENFLASYONDA TABLO KÖTÜ

IMF tarafından açıklanan raporda Türkiye enflasyonu için karamsar bir tablo ortaya çıkıyor. IMF, Türkiye'de 2022 yıl sonunda enflasyonun yüzde 60.5 olacağının beklendiğini duyurdu.

MART AYI ENFLASYONU YÜZDE 61 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Mart 2022´de TÜİK tarafından açıklanan enflasyon son 20 yılın en yüksek enflasyonu oldu. Yüzde 61 olarak kayıtlara geçen enflasyon sonrası hükümet yaptığı açıklamada enflasyonun düşeceğini belirtmişti.

Nisan ayı enflasyon rakamları ise 5 Mayıs´ta açıklanacak.