IMF, 2023 Yılı Türkiye Enflasyon Tahminini Açıkladı

Uluslararası Para Fonu (İMF), 2022 yılı büyüme tahminini küresel ekonomi açısından sabit tutma kararı alırken, Türkiye için yükseltme kararı aldı. Bununla beraber İMF, Türkiye için enflasyon tahmini de gerek 2022 gerekse de 2023 için yukarı yönlü bir şekilde güncelleme kararı aldı.

IMF, 2023 Yılı Türkiye Enflasyon Tahminini Açıkladı

IMF, dünya ekonomik görünüm raporunun Ekim sayısını ‘Geçim Kriziyle Mücadele’ başlığı ile ilan etti. Küresel ekonominin bir dizi çalkantılı zorluk yaşadığı ile alakalı ifadeler kullanan İMF, raporda yüksek enflasyonun çoğu bölgede sıkılaşan finansal şartların, Rusya’nın Ukrayna’da devam ettirdiği savaşın ve kovid-19 salgınının ekonomik görünüm üzerinde çok ağır bir baskı oluşturduğunu kaydetti.

Dünya ekonomisinin 2021 senesi içerisinde %6 oranında büyüdüğünü anımsatan raporda, küresel ekonominin bu sene %3,2 ve gelecek sene ise %2,7 büyümesinin tahmin edildiği bildirildi. İMF, temmuz ayı içerisinde ilan etmiş olduğu raporda küresel ekonominin 2022 senesi içerisinde %3,2 ve 2023 senesinde ise %2,9 oranında büyüyeceğini öngörmüştü.