İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Karşılıksız 675 TL Verilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve ilkokul, ortaokul , lise öğrencilerine ayda 75 TL karşılıksız burs verileceği bildirildi.

İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Karşılıksız 675 TL Verilecek

İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerine 75 TL verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ilkokul , ortaokul e lise öğrencilerine 75 TL burs verileceği açıklandı.  Çok sayıda öğrenciye verilecek burs için başvuru bilgileri yazımızda.

9 AY BOYUNCA VERİLİYOR

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanan karşılıksız burs , 9 ay boyunca ödeniyor. Her sene ilk ödemesi Ekim ayında başlayan burs, Haziran ayına kadar devam ediyor. 

BURS NE KADAR?

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı başladı. Okullarda eğitimlerin başlaması ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularını almaya başladı. Ekim ayında ödemeleri başlayacak bursta her ay öğrencilere 75 TL 'lik ödeme yapılıyor. 9 ay boyunca öğrencilere her ay yapılacak ödeme sonucu toplamda 675 TL ödeme yapılmış olacak.

KİMLERE BURS VERİLMEYECEK

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 9 ayın sonunda toplamda 675 TL burs ödemesi yapılacak. Aşağıdaki şartları taşıyanlara burs verilmeyecek:

"Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir."

BAŞVURULAR BAŞLADI

VGM tarafındna sağlanan bursa başvurular başladı. Başvurular 15 Ekim gününe kadar alınacak. 

https://burs.vgm.gov.tr/Login.aspx?BasvuruTuru=OO

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde doldurun. 

Tüm sayfalarda istenen bilgileri tam doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayın.

Binlerce aileye 1320 TL ödenecek. Detaylar için TIKLAYIN