İlköğretim Lise ve Üniversite Öğrencilerine 750 TL Destek Başvuruları Başladı Başvurular Nasıl Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrencilere verilecek ulaşım desteği başvurularının başladığını belirtti.

İlköğretim Lise ve Üniversite Öğrencilerine 750 TL Destek Başvuruları Başladı Başvurular Nasıl Yapılacak

Destek programı için 300 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirten Bakan Yanık, “Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL’dir” dedi.

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine sağlanacak ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programı başladı. Yaklaşık 400 bin öğrenci için 300 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını belirten Bakan Yanık, “Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız” dedi.

Başvurular Nasıl Yapılacak

Bakan Derya Yanık, söz konusu programa yapılacak başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılması gerektiğini söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /