İkinci Elde ÖTV Zammı Etkisi: Bir Günde 30 Bin TL Arttı

İkinci el araba alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sektörden alınan bilgilere göre ÖTV artışı sonrası ikinci el piyasası da hareketlendi ve bir günde araç fiyatlarına 30 bin TL'ye kadar zam yapıldı.

İkinci Elde ÖTV Zammı Etkisi: Bir Günde 30 Bin TL Arttı

Son dakika haberi: İkinci el araba fiyatlarına zam.

Cumhurbaşkanı kararı ile otomobilde ÖTV 'ye geçtiğimiz gün zam gelmişti. Zam kararı yürürlüğe girdi ve birçok aracın ÖTV 'sinde artış yapıldı. Moor hacmi büyük araçlarda yapılan ÖTV artışı , ikinci el araba fiyatlarına yansımaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan ÖTV zammı kararı şu şekildeydi:

CARİ AÇIK İÇİN

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, ÖTV zammının yapıldığı araçların yurt dışından geldiği , cari açığın azaltılması için ÖTV arrttırımına gidildiğine yer verildi. 

İKİNCİ ELDE FİYATLARA 30 BİN ZAM

İkinci el araç piyasası, Pazar günü yapılan ÖTV düzenlemesi sonrası hareketlendi ve otomobil üreticilerinin fiyat güncellemesinin ardından zamlar art arda gelmeye başladı. 

Kimi ithal araç modellerinde yapılan ÖTV zammını öne süren ikinci el satıcıları, fiyatlara bir günde 30 bin TL zam yaptı. 

İnternet üzerinden , sahibinden ya da yetki belgesi olup araç alım satımı yapan şirketler tarafından satılan araçlarda fiyat artışları 30 bin TL 'yi buldu. Vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. 

BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLADI

İkinci el otomobil alım satım işiyle uğraşan kişiler için zorunlu hale getirilen yetki belgesi uygulaması da bugün itibariyle başlıyor. Söz konusu belge olmadan artık araç alım satım işlemi gerçekleştirilemeyecek. İkinci el araç satışı yapılan yerleri, ödeme yöntemlerini ve satış şartlarını da düzenleyen yönetmelik ile çok ciddi cezalar da uygulanmaya başlayacak.

kamubulteni.com  | Ankara