İkinci El Otomobil Almak İsteyenler Tepkili! Fiyatlar Sıfır Fiyatlarına Yaklaştı

İkinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar, koronavirüs döneminde artan fiyatlardan şikayetçi. İkinci el satışı yapılan internet sayfalarında fahiş fiyatlarla satışa sunulan otomobillere tepki gösteren vatandaşlar, konuya ilişkin düzenleme beklentisi içerisinde.

İkinci El Otomobil Almak İsteyenler Tepkili! Fiyatlar Sıfır Fiyatlarına Yaklaştı

Sıfır araç üretiminin pandemi döneminde durma noktasına gelmesi, tedarik sıkıntıları , beraberinde ikinci el fiyatlarında da artışı getirdi. Artan otomobil fiyatları , 'Bu kadar olmaz' dedirtirken, 20 senelik araçlar dudak uçuklatan fiyatlarla satışa sunuluyor. Uzmanlar ise ikinci el fiyatlarındaki artışın doğal olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte fiyatların daha da artabileceğini,  artan fiyatlara rağmen sıfır fiyatlarının aşırı yüksek olması nedeniyle insanların ikinci el piyasasına yöneldiğini belirtiyor.

Kredi faizlerinin yüksek oluşu , otomobil ve emlak sektörünü de etkilerken, önümüzdeki kısa süreçte faizlerle ilgili bir indirim yapılıp yapılmayacağı ise belirsiz. Merkez Bankası'nın bir süre daha yüksek faiz politikasını sürdürmesi beklentiler arasında.