İkinci El Araçta Zam Yüzde 100'e Geçti-Fiyat İndirimi Bekleyenlere Kötü Haber

İkinci el araç almak isteyenler fiyat indirimi bekliyor. Ancak son gelen fiyat arttırımı sonrası 1 yılda ikinci el arabada yüzde 100'den fazla fiyat artışı yaşandı. Peki ikinci el araba fiyatları ne zaman düşecek? İşte detaylar.

İkinci El Araçta Zam Yüzde 100'e Geçti-Fiyat İndirimi Bekleyenlere Kötü Haber

Yüzde 100 zam geldi. : İkinci elde fiyat indirimi bekleyenlere kötü haber.

Tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam eden corona salgını, ekonomide otomotiv sektörünü kötü vurdu. Sıfır araç üretiminde sıkıntı yaşanması , araba alacaklara aylar sonrasına randevu verilmesi, bu nedenle vatandaşların ikinci el arabaya yönelmesi nedeniyle piyasalarda ikinci el arabalara art arda zamlar gelmeye başladı. 

UCUZ ARAÇ ALMAK İSTEYENLER : SORUNLAR ÇIKARIR

Yapılan açıklamada, araç fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların ikinci elde ucuz, hasarlı araçlara yönlendiğine yer verilirken , bu araçlada daha sonra sorunlar çıkabileceğine yer verildi. Düşük fiyatlı diye hasarlı araç alınmasının, daha sonra daha fazla masraf çıkartabileceğine yer verildi. 

YÜZDE 100 ZAM GELDİ: PEKİ FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Araba fiyatlarına son 1 yılda yüzde 100 'den fazla zam geldi. Bundan 1 yıl önce 50 bin TL 'ye satılan arbalar, şu sıralar 90-110 bin TL seviyelerinden satılıyor. Araba almak isteyenlerin ise en çok merak ettiği konu fiyatların düşüp düşmeyeceği konusu oldu. Yapılan açıklamada,  "Fiyatlar yüzde 100 arttı. Yani 30'luk araba 60 oldu. 60'da durur mu dedik durmadı, 70, 80, 90'a doğru gidiyor. Ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama şu anda düşmeyeceği kesin. Üstüne de daha ekleyecek. Bu önümüzdeki pandemi sürecini belki de daha da ağır atlatacağız. Bu süreç böyle devam ederse arabaların düşme şansı yok. Üstüne bu kadar daha ekler. Yurt dışından araba gelmiyor. Bugün açılsa gelmeye başlasa Türkiye'ye gelmesi 6 ay sürer. Avrupa'da pandemi sürecinde arabalar yüzde 30 değer kaybetti. Bizde yüzde 100 arttı, daha durmuyor" denildi ve fiyatların düşmesinin beklenmediğine yer verildi. 

İNDİRİM İÇİN DEVLETTEN HAMLE

Geçtiğimiz hafta yayımlanan düzenlemede ikinci el araçlarda önemli değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile artık yetki belgesi olmayanların araç alımı satımı yapamayacağına yer verildi. Bir kişi, yetki belgesi olmadan 1 yılda en fazla 3 araç alımı satımı yapabilecek. Bu düzenleme ile fiyatların düşürülebileceğine yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA