İkinci El Araç Fiyatları ve ÖTV İndirimi Açıklaması

İkinci el ve sıfır araç alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ikinci el arabalarda fiyatların biraz indirime gireceği, durgunlaşacağı tarih verilirken sıfır araç alımında ÖTV indirimi olup olmayacağı konusuna değinildi.

İkinci El Araç Fiyatları ve ÖTV İndirimi Açıklaması

İkinci elde fiyat indirimi ve ÖTV indirimi açıklaması.

Son dönemlerde ikinci el araç fiyatlarında fahiş fiyat artışları görüldü. Birçok araba markasının ikinci el fiyatı , sıfır araç üretiminin corona nedeniyle durma noktasına gelmesi nedeniyle sıfırın fiyatını geçti. Bazı ikinci el araçlar, sıfırın 50 bin TL fazlasına bile satışa konuldu. Bu durum ise araba almak isteyen vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sıfır arabaya parası yetmediği için ikinci el araç piyasasına yönelen vatandaşlar, ikinci elde de fiyatların artması sonrası araba almayı başka bahara bıraktı. Araç alımında ÖTV indirimi bekleyen vatandaşlar, ikinci elde araç fiyatlarının ne zaman düşceğini soruyor. 

Hürriyet'ten Burak Taşçı, bugün kaleme aldığı yazısında araç fiyatlarının her geçen gün daha da arttığını , pandemi nedeniyle 3 ay üretime ara veren otomotiv şirketlerinin yeniden üretime başladığını söyledi. 

3 AY ÖNCEKİ SİPARİŞLER

Üretime başlayan otomotiv şirketleri, bundna 3 ay önce verilen araba siparişlerini yetiştiriyor. Sırayla siparişleri göndermeye başlayan firmalar, sıfır araçları piyasaya sürmeye başladı. 

"PARAMIZ AZ OLDUĞU İÇİN MECBUR SIFIR ALACAĞIZ" :D

Araba almak isteyen vatandaşların, ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçmesi sonrası en sık kullandığı cümle bu oldu. 

FİYATLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ OLMAYACAK

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu yaptığı açıklamada ikinci elde fiyat artışının suni olduğunu, 2-3 ay sonra fiyatların rayına oturacağını söyledi. 

Araç fiyatlarında dengelenme olacağını , ciddi bir düşüş olmayacağını söyleyen Şahsuvaroğlu, "Ama şunun da altını çizmek istiyorum; biz genç ve dinamik bir ülkede yaşıyoruz. Yani geçmiş dönemden bugüne kadar neyin fiyatı düştü ki bugün 'ileride ikinci el fiyatları düşer' diyebilelim. Bu arz-talep dengesindeki ters orandan ötürü olan bir durum. Herkesin şu anda, aynı anda istediği arabayı alma şansı yok. Çünkü Avrupa'daki fabrikalar da zaten mayısın üçüncü haftasında üretime başladı." dedi. 

FİYATLAR 2 AY SONRA DURGUNLAŞACAK

İkinci elde fiyatların durgunlaşacağı tarih hakkında, "İkinci el otomobillerin fiyatları Eylül ayı gibi durgunlaşır. Fiyatlar geriye gelmez ancak stabil hale gelebileceğini düşünüyorum." denildi. 

ÖTV İNDİRİMİ YOK

En çok merak edilen konu ise ÖTV indirimi olacak mı olmayacak mı? konusu. Son günlerde sıkça gündeme gelen bu konu ile ilgili "Sıfır otomobilde ÖTV indiriminin olacağını düşünmüyorum. Talep olan bir malın fiyatı düşmez. Ayrıca ÖTV indirimi şu anda olursa stokta da otomobil olmadığı için ikinci elde fiyatlar yine yükselişe geçecektir." denildi.

Bazı firmalar ise ÖTV indiriminin olabileceğini, indirim olmayacak açıklamasının , piyasaların şimdi durgunlaşmaması için yapılan bir açıklama olduğunu savunuyor. Peki sizce ÖTV indirimi olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA