İkinci El Araç Fiyatları İçin Flaş Gelişme (2. El Arabada İndirim Geliyor)

İkinci el araç piyasasında son dönemlerde yaşanan ciddi artış sonrası iki gelişme yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre iki yeni gelişme ile fiyatların standart seviyeye çekileceği öğrenildi.

İkinci El Araç Fiyatları İçin Flaş Gelişme (2. El Arabada İndirim Geliyor)

İkinci el araba alacaklar dikkat.

İkinci el araç piyasası son dönemlerde oldukça gündemde. Sıfır araçlardan daha pahalı hale gelen ikinci el arabaların fiyatlarının ne zaman düşeceği büyük merak konusu oldu. Vatandaşlar , üretime ara verilmesi nedeniyle sıfır araça alamadığı için ikinci el araç piyasasına yönelirken fiyatlar , kredi kampanyasının başlamasının ardından ciddi oranda arttı.

SIFIRI 207 , İKİNCİ EL 254 BİN

İkinci el araç fiyatlarında o kadar artış yapıldı ki sıfır araçlardan çok daha pahalıya satılmaya başlandılar. Örnek olarak bir markanın sıfır aracının anahtar teslim fiyatı 207 bin TL iken , aynıaraç internet üzerinde bir ikinci el araç satışı sitesinde 254 bin TL 'den satılıyor. 

İKİNCİ EL FİYATLARINI DÜŞÜRECEK İKİ GELİŞME

Edinilen son dakika bilgilerine göre ikinci el araç piyasasında fiyatların aşağı yönlü çekilmesi için iki gelişme yaşandı. İşte o gelişmeler:

SIFIR ARAÇLAR GELMEYE BAŞLIYOR

Korona nedeniyle birçok otomotiv firması fabrikalarını geçici olarak kapattı ve araç üretimini durdurdu. Korona salgınında vakaların azalması sonrası üretim yeniden başladı ve sıfır araçlar ülkelere gönderilmeye başlandı.

Verilen siparişlerin gelmesi, sıfır araç piyasasının yeniden canlanması sonrası ikinci el araç fiyatlarının düşmesini sağlayacak.

YETKİ BELGESİ GELECEK

Edinilen bilgilere göre bir diğer gelişme ise yetki belgesi ile ilgili. Sektöre bir standart getirecek olan ikinci el araç ticareti yetki belgesi ile önemli ölçüde bu kayıt dışılığın önüne geçilecek.  Yetki belgesi ile sektöre yeni bir standart getirilecek e fiyatların bu denli dalgalanmasının önüne geçilecek.

Konu ile ilgili yapılan sondakika açıklamasında, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekleyen ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanarak hayata geçecek olan mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu Ağustos ayına kadar uzatılmıştı. Bu süreçle birlikte sektöre bir çeki düzen gelmesini bekliyoruz'' denildi.

Taşıt kredisi kampanya detayları için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA