İkinci El Araç Alım Satımında Değişiklik: 5 Bin TL Ceza Kesilecek

İkinci el araç alım satımında düzenleme yapılıyor. 1 Eylül tarihinden itibaren yetki belgesi zorunluluğu getirileceği , belgesi olmadan satış yapacaklara 5 bin TL para cezası kesileceği bildirildi.

İkinci El Araç Alım Satımında Değişiklik: 5 Bin TL Ceza Kesilecek

İkinci elde yeni düzenleme: 5 bin TL cezası kesilecek.

Son dönemlerde ikinci el araç piyasasında fiyat artışları devam ediyor. Fiyat artışları devam ederken bir düzenleme gündeme geldi. 

1 EYLÜL 'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

İkinci el araç düzenlemesi için çalışmalarda sona gelindi. Araç alım satımında yetki belgesi başvurusu yüzde 10 seviyesinde. Bu konuda düzenleme yapılacak. Düzenlemede son rötuşlar yapıldı ve düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunuldu.

Yapılan açıklamada düzenlemenin 1 Eylül günü yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

YETKİ BELGESİ ZORUNLU OLACAK

Söz konusu düzenleme ile ikinci el araç alım satımında yetki belgesi zorunluluğu gelecek ve 1 Eylül tarihinden sonra yetki belgeis olanlar satış yapabilecek. 

BELGE OLMADAN ARAÇ ALIM SATIMI OLMAYACAK

Düzenlemenin yürürlüğe gireceği 1 Eylül tarihinden sonra araç alım satımında yetki belgesi olmayanlara izin verilmeyeceği, aksi durumda ceza kesileceği bildirildi. 

5 BİN TL CEZA

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından yetki belgesi olmadan satış yapacaklara 5 bin TL para cezası kesileceği bildirildi. 

SAHİBİNDEN İLAN YASAĞI

Yeni Şafak 'ta yayımlanan habere göre  yönetmelik değişikliği ile işletmelerin her bir ilanından önce bakanlığın internet sayfasından veya Bilgi Sisteminden yetki belgesi kontrolü yaparak yetki belgesine sahip olmayan işletmelerin ilanlarını yayımlamaması ve yayımlanmış olanların kaldırılması, aynı ikinci el motorlu kara taşıtına yönelik birden fazla işletme tarafından verilen ilanlarda, taşıt sahibi olan veya o taşıta ilişkin taşıt teslim belgesi bulunan işletmenin talebi üzerine mükerrer ilanları yayımdan kaldırılması da talep ediliyor.

SATIŞTAN 7 GÜN ÖNCE RAPOR ZORUNLULUĞU

Satış yapacak işletmelerin satış yapıldığı tarihten önceki 7 gün içinde ekpertiz raporu alması gerektiği bildirildi. 

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Düzenleme ile fiyatların biraz aşağı çekilmesinin planlandığı bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA