İkinci El Arabada Düzenleme: Şartlar Nasıl Olacak , Hangi Ülkeden Araba Alınacak?

2. el araç fiyatlarındaki sert yükselişi durdurmak, fiyatları dengelemek için hükümet harekete geçti. Söz konusu düzenleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

İkinci El Arabada Düzenleme: Şartlar Nasıl Olacak , Hangi Ülkeden Araba Alınacak?

İkinci elde ithalatın detayları hakkında açıklama geldi.

Son günlerde döviz kuru nedeniyle sıfır araç fiyatlarının yükselmesi ikinci el fiyatlarına etki ediyor. Bunun yanı sıra üretimde talebin karşılanmaması da fiyatların daha da artmasına neden oldu. Öte yandan manipülatif fiyat artışları da sektörü kötü etkiledi. Bu da yeni önlemleri beraberinde getiriyor. Gelen son dakika bilgilerine göre hükümetin harekete geçtiği ve ikinci elde fiyat düzenlemesi yapılacağı haberi geçen gün geldi. 

Sektör temsilcileri, ikinci elde yurt dışı izninin fiyatlara olumlu yansıyacağını söyledi. 

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

Gelen son dakika bilgilerine göre ikinci el arabada düzenlemenin hükümet tedbirleri ajandasına girdiği öğrenildi. Gündeme gelen düzenlemede yurt dışından ikinci el araç getirme izni ve bazı yeni tedbirlerin görüşüldüğü iddia edildi. Sektör temsilcileri, bu adımın fiyatları düşeceğini söyledi.  yenisafak.com 'a  açıklamada bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, artan fiyatlarla ilgili bir değerlendirmede bulundu ve söz konusu yeni düzenleme ile ilgili, ''Bizim için de sürpriz bir gündem maddesi oldu. Tabi bu yönde İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği olarak bir düşüncemiz vardı ancak olgunlaşmamıştı. O yüzden de kamuoyu ile paylaşmamıştık. Burada önemli olan nokta şu: Bu uygulama ile ne amaçlanıyor. İkinci el araçlarının fiyatlarının stabil hale getirilmesi mi?, yoksa tüketicinin lüks araca erişim noktasında yaşadığı zorluğun ortadan kaldırılması mı?. Bunu öğrenmek lazım.'' ifadelerini kullandı. 

YURT DIŞINDAN ARAÇ ALIMINDA ŞARTLAR

Yurt dışından ikinci el araç alımında henüz detayların belli olmadığına yer verilirken Ertemel, bundan 2-25 yıl önce bu şekilde bir olaya izin verildiğini söyledi. Ertemel, bu izinde bazı şartların olması gerektiğini söyledi. Şartlar arasında sadece belirli model, yıl ve motor hacimli araçların getirilmesi gerektiğine yer verildi. 

AVRUPA'DAN

Gelen bilgilere göre ithalatta iznin Avrupa ülkeleri için verileceği ifade ediliyor. Ertemel açıklamasında, ikinci el araba ithalatında en uygun ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğunu, bu ülkelerin başında Almanya'nın geldiğine yer verildi. 

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Söz konusu karar hakkında iddiaların ortaya atılması ile fiyatlar bir miktar düştü. Aracını hemen satmak, ithal düzenlemesine kadar elden çıkarmak isteyenler fiyatları düşürdü. Ertemel açıklamasında bu şekilde atılacak adımın fiyatlara olumlu yansıyacağını söyledi. 

VATANDAŞLAR DÜZGÜN LÜKS ARAÇLARA BİNECEK

Ertemel açıklamasında , düzenleme ile artık vatandaşların doğru dürüst lüks araçlara binmeye başlayacağını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKAR