İkinci El Araba Alım Satımında Emanet Hesap Dönemi

İkinci el araç satışında yeni döneme geçiliyor. Noterlerde yeni dönemde güvenli ödeme sistemine geçilecek. İşte yeni dönem başlama tarihi ve emanet hesap detayları.

İkinci El Araba Alım Satımında Emanet Hesap Dönemi

İkinci el araç alım satımında yeni dönem.

İkinci el alım satımı yapan vatandaşları ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren yeni bir sisteme geçileceğine yer verildi.

DEĞİŞİKLİK NOTERLERDE 

Yapılan değişiklik ile noterlerde güvenli ödeme sistemine geçilecek. Bu sistem ile artık ikinci el araç satışında araç bedeli ilk olarak emanet hesaba aktarılacak. Noter işlemlerinin sona ermesinin ardından emanet hesaptaki para satıcının hesabına geçirilecek. 

NOTERLERDEKİ EN YOĞUN UYGULAMA

Noterlerde en çok yapılan işlem ikinci el araç alım satımı oluyor. Her gün binlerce araç alımı satımı yapılmaktadır. İşlemlerin çok olması nedeniyle dolandırıcılık olayları da çokça yaşanmaktadır. Bu nedenle bu konuda bir çalışma yapılması ihtiyaç olmuştur. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada emanet hesabı uygulamasına 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçileceğine yer verildi. 

DAHA GÜVENLİ ÖDEME

1 Şubat 'tan itibaren yürürlüğe girecek bu yeni ödeme sisteminde bir aracı satın alan vatandaş , ödemesini emanet hesap adlı havuza yapacak. Noterdeki satış işlemleri sona erdikten sonra para satışı yapan kişinin hesabına yapılacak. 

Bu yeni sistemle vatandaşlar artık ikinci el araç alımı satımı yaparken daha güvenli ödeme yapacak. 

Peki sizce yeni sistem nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

kamubulteni.com