İki dakikada başvurana 15.000 TL nakit! Emekliler bayram edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu kampanya kapsamında, kamu bankalarının emeklilere yönelik yeni promosyon ödemeleri için başvurular bugün başlıyor. Bu haberi detaylarıyla incelediğimizde, kamu bankalarının sunacağı promosyonların üst sınırının 0, alt sınırının ise 0 oranında arttığını görüyoruz. Bu gelişmenin ardından özel bankalar da harekete geçerek benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

İki dakikada başvurana 15.000 TL nakit! Emekliler bayram edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği yeni promosyonlar için başvurular bugün itibarıyla başladı. Ahaber'in aktardığına göre, Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank, emekliler için 3 ila 5 bin Türk Lirası arasında promosyon ödemesi yapacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu yılki promosyon miktarının aylık gelire göre 8 ile 12 bin Türk Lirası arasında artırıldığını açıklamıştı. 

 

BANKALAR ARASINDA PROMOSYON REKABETİ KIZIŞIYOR

müjdesini verdiği kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği yeni promosyonlar için başvurular bugün itibarıyla başladı. Ahaber'in aktardığına göre, Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank, emekliler için 3 ila 5 bin Türk Lirası arasında promosyon ödemesi yapa


EYT (Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar) süreci, bankalar arasındaki promosyon rekabetini artırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, kamu bankaları pazartesi günü itibarıyla promosyon başvurularını almaya başlayacak ve 28 Mart'a kadar ödemelerin hesaplara yatırılacağını belirtti.

Kamu bankalarında üst sınırın %140, alt sınırın ise %160 artması üzerine özel bankalar da harekete geçerek promosyon savaşını başlattı. Beklentilere göre, promosyon ödemelerinin nakit bazda en düşük 15 bin Türk Lirası seviyesine kadar yükselebileceği öngörülüyor.

EYT süreciyle birlikte emekli sayısının artması, bankaların emekliler için promosyon savaşında cepheyi genişletti. Promosyon başvuruları, ilgili bankaların şubelerinden, internet bankacılığından, mobil uygulamaları üzerinden, ATM'lerden ve SMS yöntemiyle gerçekleştirilebiliyor.

Emeklilerin maaş promosyonlarıyla ilgili bilgilendirici detaylar ortaya çıktı. Emekliler, promosyon hesaplarına göre maaşlarını başka bir bankaya taşıma imkanına sahip. Ancak maaşlarını taşımak isteyenlerin, bu durumu ilgili bankaya bildirmeleri gerekiyor. Bildirim işlemi, banka şubeleri ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Özellikle dikkat çeken nokta ise, emekli maaşlarını taşımak isteyenlerin öncelikle cayma bedelini tamamen ödemeleri gerektiği. Cayma bedeli, promosyon tutarı üzerinden hesaplanıyor ve taşınma işlemi için bir engel oluşturuyor.

Emekli maaşı promosyonu, emeklilere ek prim uygulaması olarak sunuluyor. Bu promosyondan yararlanmak için üç yıllık taahhüt süresini tamamlayanlar ya da yeni emekli maaşı alanlar başvuruda bulunabiliyorlar. Başvuru süreci, hesabın bulunduğu bankaya gidilerek sözleşme imzalanmasıyla tamamlanıyor.