iftar menü fiyatlarında yüzde 100 artış! Aile boyu iftar 10 bin lira

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar menü fiyatlarında belli oldu. Geçen seneye oranla iftar menü fiyatlarında yüzde 100 artış olduğu görüldü. Lüks mekanlarda 4 kişilik bir ailenin iftar maliyeti 10 bini buluyor..

iftar menü fiyatlarında yüzde 100 artış! Aile boyu iftar 10 bin lira

Ramazan ayına günler vatandaşın iftar sofrasının da maliyeti netleşmeye başladı. Her sene olduğu gibi bu sene de ramazan ayı ile birlikte gıda fiyatlarında artış görülüyor. Bu sene ki iftar menü fiyatların merak edilirken, yapılan araştırmalarda geçen seneye oranla iftar menü fiyatlarında yüzde 100 artış olduğu görüldü. 

Aile boyu iftar 10 bin lira

Bu konuda konuşan tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, geçtiğimiz ramazan ayındaki fiyatlarda bu sene en az yüzde 100 artış yaşandığına dikkat çekerek, "A plus otellerde bir kişilik menü fiyatı 3 bin liradan başlıyor. 4 kişilik bir ailenin maliyeti ise 10 bin lirayı aşıyor .Menü fiyatları mekan, lokasyon ve markaya göre değişiyor. Maliyetler geçen yıla göre çok arttı. Asgari ücret, enerji, et ve gıda fiyatlarında yaşanan artışlar fiyatlara yansıdı. A Plus otellerde iftar menüleri kişi başı 3 bin liradan başlıyor. Four Seasons'ta bir kişilik iftar fiyatı 3.250 lira. Çırağan'da daha fazla. 3.500 liraya yaklaşıyor." dedi