İBB'nin 9 Milyon TL'lik Gereksiz Harcaması Büyük Tepki Çekti

ABD ile başlayan ekonomik savaş la mücadele eden Türkiye 'de en ciddi ve luzumsuz harcamalar kamuda yapılıyor. Türk Lirası son dönemlerde yabancı para birimleri karşısında ciddi şekilde değer kaybederken kamudaki gereksiz harcamalar adeta çilden çıkarttı.

İBB'nin 9 Milyon TL'lik Gereksiz Harcaması Büyük Tepki Çekti

Kurban Bayramı vesilesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, tüm İstanbulluların evlerine bir mektup yolladı. Birinci kalite kağıda en pahalı ofsette basılan bu mektupta, vatandaşların kurban bayramı tebrik edildi. Sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılan bu kurban bayramı tebriği ciddi derecede tepkiye neden oldu. Edinilen son bilgilere göre bu tebrik kartının toplam masrafının 9 milyon TL olduğu belirtildi. 

İstanbulluların bayramını kutlamak için dağtılan tebrik kartında  Yahya Kemal Beyatlı'nın "Aziz İstanbul" şiirine ve Ara Güler'in "Haliç'te sandalcılar" fotoğrafı yer aldı.  Söz konusu kartta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın şu mesajına yer verildi:

 "Kıymetli hemşehrim, Bayramınızı İstanbul'umunuz değerli tarihi fotoğraflarından Onbahis oluşan bir kartpostalla kutlamak istedim. Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatabilmek dileği ile Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Birliğimize ve kardeşliğimize vesile olan nice bayramlara aileniz ve sevdiklerinizle beraber erişmenizi temenni ediyorum. Hürmet ve muhabbetlerimle, Mevlüt Uysal."

PARASINI KİM ÖDEDİ

Kartpostalın üzerinde Ağaç A.Ş, İSKİ, Kültür A.Ş, Metro İstanbul' un logoları var  Bu şirketlerin logolarının olması, 9 milyon TL olarak iddia edilen maliyetin bu şirketlere ödetildiği şeklinde açıklandı. 

CHP'li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, İstanbul 'un hepsine yollanan bu kartlar için ihale açıldığı ve bu ihaleye bir firmanın çağrıldığını söyledi. Ağaç A.Ş, İSKİ, Kültür A.Ş, Metro İstanbul şirketleri usül olmadan yapılan bölüştürmede bu masaraf, reklam gideri olarak yazıldı.

Sosyal medya üzerinde ise İstanbullular bu duruma çok tepki gösterdi ve gereksiz israfın önüne geçilmesini istedi. İBB ise söz konusu gereksiz masraflar ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Kamubulteni.com  | Ankara