Hükümetten Seçim Öncesi İki Müjde Hem Cep Telefonu Hem de Doğalgaz

Seçim çalışmaları hız kazanırken AK Parti’den iki yeni müjde geliyor. Hükümet, hem konutlara doğal gaz hem de cep telefonlarında ÖTV kaldırılmasına hazırlanıyor.

Hükümetten Seçim Öncesi İki Müjde Hem Cep Telefonu Hem de Doğalgaz

Vatandaşlara iki yeni müjde geliyor. Birincisi Karadeniz gazının faaliyete gireceği Mart ayından itibaren verilecek doğal gaz desteği, bir diğeri ise cep telefonlarında ÖTV muafiyeti.

25 Metreküplük Doğalgaz Desteği

Türkiye Gazetesinde yer alan haberlere göre Karadeniz gazının sisteme girmesiyle beraber doğal gaz kullanımının 25 metreküplük bölümü faturalara yansıtılmayacak. Bu destek 1 yıl boyunca sürecek. 1 metreküp doğalgazın fiyatının 5 TL olduğu hesaplanırsa hanelerde kullanılan doğalgazın 125 TL’lik kısmını devlet üstlenmiş olacak.

Gençlere ÖTV’siz Cep Telefonu

Bir diğer müjde ise cep telefonları için gençlere yönelik olarak verilecek. Daha öncelerde de gençlerin cep telefonu alırken ÖTV’den muaf tutulması konusu ile ilgili düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre gençler 10 bin TL’lik cep telefonu için ÖTV’den muaf tutulacak ve 10bin TL’lik telefon için 5 bin TL ödeyecek.

Suistimal Edilmesine İzin Verilmeyecek

Telefon işinin ticarete dökülmemesi için bu telefonlarla ilgili bir de düzenleme yapılacak. Yapılacak düzenleme ile ÖTV muafiyetinden yararlananların telefonlarını 3 veya 5 sene süreyle elden çıkarılmaması şartı uygulanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /