Hükümetten Asgari Ücret ve Memur Zammıyla İlgili Heyecanlandıran Açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret ve memur zammıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Kurtulmuş ‘’ Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın’’ ifadelerini kullandı.

Hükümetten Asgari Ücret ve Memur Zammıyla İlgili Heyecanlandıran Açıklama

Asgari ücretle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra bir açıklamada Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkanlar;

Başından itibaren hemen her hafta Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak müjdeleri açıklamaya başladı. Yine bugün açıklanan esnafa düşük faizlerle kredi verilmesi. Vergilerden vazgeçtiğimiz alanlar var. Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi.

Asgari Ücrete Zam

Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın. Tersini düşünelim, fabrikaların kapandığını. Türkiye'de istihdam rakamları pandemi öncesindeki rakamlara geri döndü. Yeterli midir değil tabii ki.

Türkiye'de enflasyonla mücadeleyi ana mücadelelerinden biri olarak görüyor. Büyüme sürdüğü oranda bu şüphesiz vatandaşların günlük hayatına etkisi olacaktır. Enflasyon ve döviz belli bir seviyeye geldiğinde... Her atılan adım gelmekte olan iyi sonuca daha da yaklaştıracak. Ekonomi tek bir rakam üzerinden konuşulamaz. Her dönümün ekonomik koşulları da farklı konuları öne almayı zorlar. Bu kadar büyük bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin her yıl asgari %5, %5,5 büyüme zorunluluğu vardır.

EYT Düzenlemesi

Bakanlık çalışıyor. Bu yıl sonu itibariyle bir açıklama yapılır. Kabine'de bir karar verilir ve ilgili çalışma bakanımız bunu açıklar.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /