Hesaplarınızı Kontrol Edin Bakan Açıkladı Ödemeler Erkene Çekildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Yanık, , ''Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal yardım programlarımız kapsamındaki ödemeleri öne çekerek 3 milyar 125 milyon TL'yi hesaplara yatırıyoruz'' açıklamasında bulundu.

Hesaplarınızı Kontrol Edin Bakan Açıkladı Ödemeler Erkene Çekildi

Bakan Derya Yanık, Temmuz ayı yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ve SED'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz ayı için 3 milyar 125 milyon TL’lik ödemenin yapılacağını belirten Bakan Yanık, yaşlı aylığının temmuz için yaklaşık olarak 835 milyon TL, engelli aylıklarının da yaklaşık 658 milyon TL olduğunu belirtti.

Evde bakım yardımı ve bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini belirten Bakan Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 296 milyon TL evde bakım yardımını Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırıyoruz. Bu ay 550 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak" dedi.

"Kurban Bayramı öncesinde sosyal ve ekonomik destekten (SED) yararlanan yaklaşık 147 bin çocuğumuz için ailelerin hesaplarına toplamda 336 milyon TL yatıracağız" diyen Bakan Yanık açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal yardım programları kapsamındaki yaşlı aylığı, engelli aylıkları, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerini bugün hesaplara yatırıyoruz. Hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağız" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /