Herkesin Merak Ettiği Rakamlar Açıklandı İşte Açlık ve Yoksulluk Sınırı

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziranda 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye yükseldi.

Herkesin Merak Ettiği Rakamlar Açıklandı İşte Açlık ve Yoksulluk Sınırı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 2022 Haziran’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın Haziran 2022 sonuçları açıklandı. Açıklanana veriler doğrultusunda dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran ayı için 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye yükseldi.

Araştırmaya göre, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden ‘açlık sınırı’ 6 bin 391 lira oldu.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen ‘yoksulluk sınırı’  20 bin 818 lira olarak hesaplandı.

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ aylık 8 bin 313 lira olarak belirlendi.

Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 6,2 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 117,29 oldu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /