Herkes Altın Fiyatlarına Bakarken Gümüş Fiyatı Rekor Üstüne Rekor Kırdı: İşte Nedeni (Gümüş Alımı Nasıl, Gümüş Nasıl Alınır?)

Son dakika : Gümüş piyasalarında olağanüstü hareketlilik yaşandı. Gelen son bilgilere göre gümüş fiyatı , Reddit'teki örgütlenme sonrası son 7 yılın en yüksek seviyesine kadar çıktı.

Herkes Altın Fiyatlarına Bakarken Gümüş Fiyatı Rekor Üstüne Rekor Kırdı: İşte Nedeni (Gümüş Alımı Nasıl, Gümüş Nasıl Alınır?)

Gümüş fiyatında rekor üstüne rekor.

Gümüş fiyatında dünden beri rekor üstüne rekor kuruluyor. Geçtiğimiz gün Dogecoin adlı kripto para birimi için Reddit üzerinde örgütlenen küçük yatırımcılar, bu sefer de Gümüş için örgütlendi ve ciddi oranda gümüş alımı yaparak büyük yatırımcıların elindekileri almaya başladı.  Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre gümüş fiyatı son 7 yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 

Guardian Vaults İş Geliştirme Yöneticisi John Feeney konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Bu tam bir delilik! Sadece haftasonu üç haftada açılan hesapların toplamı kadar hesap açıldı." dedi.

Gümüş fiyatları yeni haftaya TSİ 11:12’te yüzde 11 yükselişle başlayarak ons başına 30,05 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GÜMÜŞ NASIL ALINIR?

Gümüş bankalar aracılığıyla alınabilmektedir. Hesabınız olan bir bankaya müracaat ederek gümüş hesabı açabilir ve buradan altın alır gibi gümüş alabilirsiniz.

Fazla talepten dolayı perakende satış noktaları külçe ve sikke gümüş talebiyle haftasonu dolup taşarken ABD’de Apmex gibi değerli metal satıcıları, aşırı talepten dolayı Asya piyasaları açılana kadar siparişleri işleme koyamayacaklarını söyledi.

YÜKSELİŞİN NEDENİ

Yükselişin nedeni ise Reddit kullanıcıları. Reddit kullanıcılarının GameStop hisselerinden sonra gümüşe yönelmesiyle geçen hafta yüzde 6'ya yakın yükselmişti. Reddit akımlarının devam etmesiyle beraber gümüş yeni haftaya da yüzde 10'dan fazla yükselerek 7 yılın zirvesine ulaştı.

GRAM ALTIN

Gram altın ise 433 TL seviyesinde seyrediyor.