Hepinizin Bildiği Ünlü Otomotiv Devi Sektöre Veda Ediyor: Hangi Firma Bu Kararı Aldı?

Volkswagen’in alt markası olarak bilinen Seat, sektöre veda etmeye hazırlanıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar!

Hepinizin Bildiği Ünlü Otomotiv Devi Sektöre Veda Ediyor: Hangi Firma Bu Kararı Aldı?

Volkswagen’in alt markası şeklinde lanse edilen Seat, şimdiye kadar otomobil sektörüne sunmuş olduğu araçlarla adından sıkça söz ettirdi. Markanın özellikle de C HB dünyasındaki otomobili Leon, uzun zamandır popülerliğini korudu. Ancak son yıllarda Seat markasının araç satışlarında ciddi bir düşüş söz konusuydu. Elektrikli otomobil için de herhangi bir adım atmayan şirketin faaliyetlerine son vermesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

Ünlü otomobil devi sektöre veda ediyor!

Seat’ın faaliyetlerini ne zaman sonlandıracağına dair henüz elimizde bir bilgi yok. Ancak bunun için uzun süre beklememize gerek kalmayacak gibi. Zira Seat’ın alternatifi Volkswagen tarafından çoktan hazırlanmıştı bile. Evet, bahsettiğimiz alternatif Cupra’dan başkası değil. Hatta Seat Leon’un yoluna Cupra logosu altında devam edeceğini de söylemek mümkün ki zaten hali hazırda Leon’un Cupra versiyonlarının satıldığı biliniyor.

Bildiğiniz gibi Cupra ilk olarak Seat Leon ve Seat Ibiza’nın daha sportif versiyonları olarak hayatımıza girmişti. Ancak serinin otomobil severler nezdinde heyecan uyandırması üzerine Cupra başlı başına bir marka haline getirildi. Peki siz Seat markasının sonlandırılması fikri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.