Hazırlıklar Başlasın! Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri Açıklandı!

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor. 2024 Ramazan Bayramı'na az bir süre kala, emeklilerin hesaplarına ne zaman yatacağı büyük bir önem taşıyor. Geçen yıl 2 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi, bu yıl 3 bin TL’ye yükseltildi. İşte, 2024 SSK, Bağ-Kur ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve detayları…

Hazırlıklar Başlasın! Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri Açıklandı!

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belirlendi

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine geri sayım başladı. Bu yılın Ramazan Bayramı öncesinde, 9 Nisan’da milyonlarca emekliye ikramiye ödenecek. Meclis tarafından onaylanan karara göre, bu yıl 3 bin TL olarak verilecek emekli ikramiyesi için ödeme günleri belirlenmiş durumda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, “Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Yasa Meclisten geçti. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak.”

Bayram İkramiyesi Artışı ve Detayları

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi’nde yer alan maddeye göre, emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı. Ödemeler dosya bazında yapılırken, her dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek.

Ölüm Durumunda İkramiye Ödemesi ve Oranları

Emeklilerin vefat etmesi durumunda, bayram ikramiyesi hak sahiplerine ödeniyor. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların ikramiye hisseleri oranında ödeme yapılıyor. Örneğin, dul aylığı alan birine ödenen ikramiye miktarı, aylığın yüzde oranına göre belirleniyor.