Haziran Sonuna Kadar Uzatıldı! Kimlerin Faydalanacağı Belli Oldu

Kısa çalışma ödeneği süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Daha önce uygulamadan faydalanan işçiler 1 Nisan'dan itibaren bu haktan yine faydalanabilecekler. Ayrıca ödemeler işsizlik ödeneğinden mahsup edilmeyecekler.

Haziran Sonuna Kadar Uzatıldı! Kimlerin Faydalanacağı Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin Cumhurbaşkanı Kararıyla 1 Nisandan geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar uzatıldığını hatırlattı.

Uzatılan süre için yeni bir uygunluk testi yapılmayacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işçilerin, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar 1 Nisan'dan itibaren bu haktan faydalanabileceklerini vurguladı. Salgın sebebiyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle bugüne kadar 3.7 milyona 31.6 milyar ödeme yapıldığı öğrenilirken,  

Bakan Bilgin ayrıca şunları söyledi: 2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışmadan yararlanan işverenler için nisan, mayıs ve haziran aylarında İŞKUR tarafından otomatik uzatma işlemi gerçekleştirilecek. İşverenlerimizin İŞKUR ile irtibata geçerek 2021 Nisan ve sonrası için çalışılmayan süreleri bildirmeleri yeterli olacak. Salgın sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021 Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin de İŞKUR birimleri ile irtibata geçerek gerekli bilgileri vermesi gerekmektedir.