Haziran Ayına Odaklanın Uyarısı: Altın Fiyatlarında Beklenen Değişim

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Uzman İslam Memiş, değil seçimleri, Haziran ayını işaret ederek altın tahmininde bulundu

Haziran Ayına Odaklanın Uyarısı: Altın Fiyatlarında Beklenen Değişim

Altın piyasasındaki düşüş devam ederken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ziyade Haziran ayına dikkat çekti.

Altın piyasası, bugün de değerinde gerileme yaşadı. Ons altının değer kaybını takiben gram altın da yaklaşık %1 oranında değerini yitirdi. Altın değeri artacak mı? İslam Memiş, seçimler öncesinde önemli bir uyarıda bulundu ve altın fiyatları hakkında tahminde bulunurken, Haziran ayına işaret etti ve 'dolar karşısında her şeyin değeri artacak' ifadesini kullandı.

Dün, ons altının değer kaybına paralel bir düşüşle gram altın günü %0,2 oranında bir düşüşle ve 1.257 lira değeriyle kapattı. Gram altın, günün başında düşüşle başladı ve şu anda yaklaşık %1 oranında bir düşüşle 1.247 lira seviyesine geriledi. Kapalıçarşı'da gram altın 1.337 lira, çeyrek altın 2.342 lira, Cumhuriyet altını ise 9.591 lira değerinde satılıyor. Ons altın ise dün %0,3 düşüşle 1.972 dolar seviyesinden kapanış yaparken, şu anda önceki kapanışa göre %1,04 değer kaybı ile 1.956 dolardan işlem görüyor.

ABD BORÇ SORUNU VE FED, ALTIN DEĞERLERİNİ BELİRLEYEN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Uzmanlar, ABD'deki borç krizinin altın piyasası üzerinde önemli bir etkisi olduğuna dikkat çekiyorlar. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülkenin borçlarına ilişkin anlaşma sağladıklarının duyurulmasının, risk algısını azalttığını ve bu durumun altının ons fiyatını baskıladığını ifade ediyorlar.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin de altın piyasası üzerinde etkili olduğunu belirten analistler, Bankanın en 'şahin' üyelerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, bu yıl politika faizinde belki 50 baz puan daha artış yapmanın gerekli olabileceğini söylediğini hatırlatıyorlar.