Hazine ve Maliye Bakanından EYT açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanından EYT açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanından EYT açıklaması 

Yıllardır çözülmeye bekleyen EYT sorunu nihayet geçtiğimiz hafta çözüldü. TBMM'den çıkarılan EYT yasasıyla milyonlarca vatandaş emekli olmak için dilekçe ile SGK'ya başvuru yapmaya başladı. Süreç devam ederken hükümet EYT kapsamında emekli olan vatandaşların çalıştığı kurumlardan alacakları kıdem tazminatlarının ödenebilmesi için çalışma başlattı. Bu kapsam Hazine destekli Kredi Garanti Fonu paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. 

EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati depremin etkilediği Malatya'dan önemli açıklamalarda bulundu. Deprem sebebiyle yıkılan tüm evlerin yenisini yapıp vatandaşlara teslik edeceklerini aktaran Nebati, bakanlık olarak depremden sonra tüm kurum ve kuruluşlara acil nakit ihtiyacı için 100 milyar tl ayırdıklarını vurguladı. Türkiye ekonomisinin bu felaketin üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu aktaran Nebati, "2022 yılında dünyada en önemli büyüme rakamlarına ulaşan ülke konumundayız.Bu mali imkanlar sayesinde sözünü verdiğimiz EYT'yi uygulamaya koyduk. EYT'nin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladığımımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.