Hazine ve Maliye Bakanı'ndan 'Ekonomi' Açıklaması :Daha Önemli Adımlar Atılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekomomide önümüzdeki dönemde daha önemli adımlar atılacağını açıkladı.  

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan 'Ekonomi' Açıklaması :Daha Önemli Adımlar Atılacak

Albayrak, BM 73. Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu New York'ta, TAİK tarafından düzenlenen 9. Türkiye yatırım konferansında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisinin mevut halinin çözülebilmeis için Türkiye'nin son iki senesine bakılması gerektiğini söyleyen Alkbayrak, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından, 14 sene önceliği ekonomiye veren hükümetin, önceliğini ulusal güvenlik konularına vermek durumunda bırakıldığını vurguladı.

"ENFLASYONLA SADECE BİRİNİ KULLANARAK SAVAŞILMAZ"

Albayrak,  24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerden sonra Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak, "Yeni hükümet sistemi çerçevesinde bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Para politikaları ve mali politikalar birbirleriyle koordineli hale getirildi. Çünkü enflasyonla sadece birini kullanarak savaşamazsınız." ifadelerini kullandı.

"DAHA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK"

Son 2 ay içerisinde büğtçe disiplini açısından önemli adımlar atıldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bütçe açığımızın Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranını yüzde 2'nin altında tutmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ilk olarak 35 milyar Türk lirası değerinde tasarruf ve gelir sağladık." şeklinde konuştu.  Türkiye'nin kamu, hane halkı, banka ve özel sektörünün borçlarından oluşan dört ölçüğtte, diğer piyasalar, ve dünya geneline bakıldığında daha iyi konumda olduğunu söyleyen Berat Albayrak,  önümüzdeki dönemde daha önemli adımlar atılacağını söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA