Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Art Arda Açıklamalar (Konut Kredisi Kampanyaları, Vergi Affı Yapılacak Mı?, İstihdam Hedefleri)

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan konut kredisi kampanyaları, istihdam politikaları ve vergi affı meselelerine ilişkin son dakika açıklamaları art arda geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Art Arda Açıklamalar (Konut Kredisi Kampanyaları, Vergi Affı Yapılacak Mı?, İstihdam Hedefleri)

İSTİHDAM KONUSUNDA ÇOK CİDDİ BİR PAKET HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ekonomistler ve bazı gazetecilerle bir araya geldi. Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yeni sistemin de getirdiği katkı ile Türkiye'nin pozitif ayrıştığını söylerken, Türkiye'de önceliğin istihdamın korunması olduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın istihdamı koruma ve arttırma konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Albayrak, yakın zamanda duyurulacak çok ciddi bir paketin de hazırlandığını söyledi. Kredi kampanyalarına dair de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, konut kredisi kampanyasında 2 gün içerisinde 15 bin civarında kredinin kullandırıldığını söyledi.

Dövizve enflasyon  konusuna da değinen Albayrak, "Döviz talebi yoğunluğu görmüyorum. Altın talebi dünyanın her yerinde olduğu gibi arttı. Altına yönelik talep hafif hafif yavaşlamaya başladı. Küresel kaynaklı bir krizde Türkiye ilk defa enflasyon faiz ve kur denkleminde kontrolü kaybetmedi. Faiz, kur ve enflasyonda istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Alternatif yatırım araçları ön plana çıktı." diye konuştu.

VERGİ AFFI SÖZ KONUSU DEĞİL

Vergi affının söz konusu olmadığını , af gibi algılanacak konulara hep karşı olduklarını söyleyen Berat Albayrak, yapılandırma adımlarının atılabileceğini  ,fakat şu anda somut bir çalışmanın olmadığını söyledi.

KONUT KREDİSİ KAMPANYALARINDAN SONRA FIRSATÇILAR...

Konut kredisi kampanyalarının ardından fırsatçıların da ortaya çıktığını bildiklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, şikayetlerin yakından takip edildiğini söyledi. Albayrak, "Konut kredisi ile ilgili 2 günde 15 bini geçtik. Fahiş bir fiyat olmaması konusunda kararlıyız. Kötü niyetli olanlara karşı çok net tavır koyacağız. Devir fırsatçılık yapma dönemi değil. Şikayetleri yakından takip ediyoruz." diye konuştu.