İSTİHDAM KONUSUNDA ÇOK CİDDİ BİR PAKET HAZIRLIĞI YAPILIYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ekonomistler ve bazı gazetecilerle bir araya geldi. Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yeni sistemin de getirdiği katkı ile Türkiye'nin pozitif ayrıştığını söylerken, Türkiye'de önceliğin istihdamın korunması olduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın istihdamı koruma ve arttırma konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Albayrak, yakın zamanda duyurulacak çok ciddi bir paketin de hazırlandığını söyledi. Kredi kampanyalarına dair de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, konut kredisi kampanyasında 2 gün içerisinde 15 bin civarında kredinin kullandırıldığını söyledi.
Dövizve enflasyon konusuna da değinen Albayrak, "Döviz talebi yoğunluğu görmüyorum. Altın talebi dünyanın her yerinde olduğu gibi arttı. Altına yönelik talep hafif hafif yavaşlamaya başladı. Küresel kaynaklı bir krizde Türkiye ilk defa enflasyon faiz ve kur denkleminde kontrolü kaybetmedi. Faiz, kur ve enflasyonda istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Alternatif yatırım araçları ön plana çıktı." diye konuştu.
Vergi affının söz konusu olmadığını , af gibi algılanacak konulara hep karşı olduklarını söyleyen Berat Albayrak, yapılandırma adımlarının atılabileceğini ,fakat şu anda somut bir çalışmanın olmadığını söyledi.
KONUT KREDİSİ KAMPANYALARINDAN SONRA FIRSATÇILAR...
Konut kredisi kampanyalarının ardından fırsatçıların da ortaya çıktığını bildiklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, şikayetlerin yakından takip edildiğini söyledi. Albayrak, "Konut kredisi ile ilgili 2 günde 15 bini geçtik. Fahiş bir fiyat olmaması konusunda kararlıyız. Kötü niyetli olanlara karşı çok net tavır koyacağız. Devir fırsatçılık yapma dönemi değil. Şikayetleri yakından takip ediyoruz." diye konuştu.
lutfen vergi affını çıkartın borcun tamamını kapatmak istiyoruz sayın maliye bakanimizdan rica ediyorum
Firsatciligi kendiniz yapiyorsunuz ev almak isteye 2019 sarti nedemek yani alacak olan alsin niye 0.94den veriyorsunuz
Bakanım bir an önce sizden yapılandırma müjdesi konut da bekliyoruz.0.99dan kullandık pandemi nedeniyle zor durumdayız .. saygılar..
Ev ve araç fiyatlarí ve herşey son 2 günde arttí
Devlet hic bir seyi denetlemiyor. Müteahitler ev sahipleri evleri istediği fiyata satiyor
Vergi affı istiyoruz sayın bakanım.
Sayın bakanım konut vergilerinin yapilandirilmasini ve işlenen faizlerin affı olabilir en azından işlenen faizi değilde ana parayı ödeyelim zaten 3 aydır evdeyiz iş yok gelir yok konutta faizsiz ana paraları ödeyelim taksit bazında
sayın bakanım corona virüsün vermiş olduğu krizden sanayi ve esnaf kardeşlerimizin tek çıkış ve kalkınması vergi barışı ve devletimizinde kasasına büyük bir para akışı olur lütfen bunu gözden geçirmenizi rica ediyoruz