Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Fransız Mevkidaşı ile Görüştü

Son Dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransız mevkidaşı La maire ile görüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Fransız Mevkidaşı ile Görüştü

La Maire, öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye ve AB'ye yönelik haksız yaptırımlarının görüşüldüğünü vurgularken, Bakan Albayrak, Fransa'nın Türkiye ekonomisine yönelik saldırılarda tarihi duruşuna dikkat çekti. Bakan Albayrak, doların küresel ticarette güvenilirliğini kaybettiğini bir kez daha tekrar ederken, euro ile ticaretin büyük önem kazandığını belirtti.

KÜRESEL TİCARETİ VE BÖLGESEL İSTİKRARI DESTEKLEYECEK ADIMLARI DA GÖRÜŞTÜK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Sıcak bir Fransa ziyareti gerçekleştirdik. Önce baş başa sonra heyetler arası verimli bir görüşme gerçekleşti. Son dönemde atılan ticari yaptırım kararlarını detaylı bir şekilde ele aldık. Küresel ticareti ve bölgesel istikrarı destekleyecek adımları da görüştük. Bu konuda bize destek olan Fransa tarihsel bir duruş sergiledi. Bugün burada iki müttefik olarak bu tabloya bu atılan adımlara karşı ortak hareket etme kararı aldık.İlk günden beri bölgesel ve küresel ekonomiyi hedef alan bu adımlar karşısında Fransa çok iyi bir duruş sergiledi. Bundan dolayı sevgili mevkidaşıma Fransa'ya çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında da ABD attığı adımlarla müttefikler arasında yalnızlaşıyor.

DTÖ NEZDİNDE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Dünya Ticaret Örgütü nezdinde birlikte hareket edeceğiz. Ekonomilerimiz entegre ve birbiriyle etkileşim içindedir. Birlikte hareket etmek tüm ülkelerin çıkarınadır. Burası iki ülke açısından da çok önemli.Dolar, küresel ticarette güvenilir bir enstrüman olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor.

EURO İLE TİCARET KONUSU ÖNEM KAZANIYOR

Bugün Türkiye ile AB arasında sağlanan sağduyulu iletişimin rasyonel ve çıkar açısından çok önemli gelişmeler kaydettiğini düşünüyoruz. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Bu neticede Türkiye küresel sınamalara karşı adımlar atacaktır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - FRANSA