Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı! Vergi Affı Gelecek Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan vergi affı bekleyenleri doğrudan ilgilendiren son dakika açıklamaları art arda geldi. Vergi affının gündemde olmadığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Aflar dönemi bitti." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı! Vergi Affı Gelecek Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi affıyla ilgili çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını vergi affı yapılmayacağını, yapılandırmalar ve sıkıntıda olanlara destek verileceğini fakat vergi affının gündemde olmadığını söyledi. "Vergi affı geliyor" şeklindeki haberlerin vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşta kötü etki uyandırdığını söyleyen Bakan Albayrak, "Son dönemde ortaya yine bir şeyler atmışlar; 'Sayın Bakanım vergi affı geliyor.' Nereden çıktı? Amaç ne? Yalan haberle ahlaklı bir şekilde vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşa, 'zaten vergi affı geliyor ödemeyelim', 'gelir bir daha'. Ne dedik, vergi affı yok. Yapılandırmalar var." diye konuştu.

Bakan Albayrak daha sonra, "Sıkıntıda olanlara destek var. Baktılar Ocak ayı vergi rakamları iyi geliyor. Şubat fena değil. Bütçe performansı iyi gidiyor. Nasıl sekte vururuz? Sabahtan akşama kadar yalan. Kağıt sallıyor, onu diyor bunu diyor. Yok. Bu çerçevede aflar dönemi bitti. Ben buradan birinci ağızdan birilerinin yalanına kanmama noktasında bunu da tekzip edeyim" ifadelerini kullandı.