Hamleler Art Arda Geldi! Dolar'daki Sert Düşüş Sürüyor!

Dolar Kuru, 7.22 TL'ye dek yükselmesinden sonra bu hafta başında alınan aksiyon planları çerçevesinde 5.70 TL'ye kadar inmiş durumda.

Hamleler Art Arda Geldi! Dolar'daki Sert Düşüş Sürüyor!

Dolar ve Euro fiyatlarının düşmesinde Merkez Bankası, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu ve SPK'nın koordineli çalışması, bankaların destekleyici açıklamaları etkili oldu. Kur dün 6 TL civarında dalgalanmaya başlamıştı.

6 TL'den dün düşen ve tekrar 6 TL civarında hareket eden dolar, bugün 5.7 TL'ye kadar gerilemiş durumda.  BDDK'nın swap işlemlerini özsermayenin yüzde 50'siyle sınırlaması ve ardından 1xbet bu oranı yüzde 25'e çekmesi de dolar fiyatlarındaki gerilemeye büyük etki gösterdi.  Ayrıca Katar'dan gelen 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım desteği de dolar fiyatlarının tersine dönmesindeki büyük etkenler arasında yer alıyor.

Gözler Bakan Berat Albayrak'ın 4 bin dış yatırımcıyla telekonferans üzerinden yapacağı toplantıya çevrilmiş durumda. Uzmanlar elinde döviz bulunan ve dövizle alışveriş yapmayan vatandaşları döviz fiyatları hala yukardayken bozdurma konusunda uyarıyor. Bir kaç gün önce çeşitli açıklamalar gelmiş ve vatandaşlar dolar fiyatlarının düşeceği konusunda uyarılmıştı. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA