Halkbank Müdürü Açıkladı: 4,6 Milyon Dolarlık Döviz Alındı

Geçtiğimiz gün yaşanan skandalın ardından ilk kez konuşan Halkbank Genel Müdürü önemli açıklamalarda bulundu.

Halkbank Müdürü Açıkladı: 4,6 Milyon Dolarlık Döviz Alındı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, geçtiğimiz gün meydana gelen döviz skandalı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz gün Halkbank internet sitesinde dolar kuru 3.80 seviyesinde görüldü ve yaklaşık 30 dakika boyunca dolar kuru Halkbank müşterilerine 3.80 TL seviyesinden satıldı. Bu skandal sonrası Halkbank 'tan açıklama geldi ve durumun bir yazılım hatası sonucu olduğuna yer verildi.

NTV televizyonuna konu olan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bu skandalın detayları açıkladı.

Kur bilgisinin hatalı şekild girilmediği, ülkelerin arasındaki faiz makasının yanlış girilmesi nedeniyle dolar kurunun bu şekilde göründüğünü söyleyen Arslan, "Kur bilgisi hatalı girilmiş değil. Ülkeler arası faiz makasının yanlış girilmesinden oldu. 22.01'den itibaren başlıyor. 22.39'a kadar devam ediyor. Bu 10-15 dakika içinde fark ediliyor. Müşterilerinin hesaplarına bloke konuldu." ifadelerini kullandı.

NE KADAR DÖVİZ ALIMI OLDU

Bu sırada işlemlerin iptal edildiğini söyleyen Arslan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "İşlemler iptal edildi, müşteri hesapları eski haline geri döndü.Toplam 1763 müşteri 4,6 milyon dolarlık döviz alım işlemi yapıldı."

İNCELEME OLACAK MI?

Herhangi bir siber saldırıyı henüz tespit edemediklerini söyleyen Arslan, "Hacklenme ve siber saldırı henüz tespit edilmedi. Döviz sağlayıcı firma üzerinde acaba farklı bir durum, kötü niyet var mı? Gerekli mercilerden inceleme isteyeceğiz." sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Kamubulteni.com | Ankara