''Günlük Ortalama 7 Milyar TL Hesap Açılıyor''

Son Dakika. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akademisyen ve ekonomistlerle bir araya geldi. Nebati; kur korumalı mevduatta ‘’Günlük ortalama 7 milyar TL’lik hesap açılıyor’’ dedi.

''Günlük Ortalama 7 Milyar TL Hesap Açılıyor''

Bakan Nebati, ekonomist ve akademisyenlerle yaptığı toplantı sonrası önemli açıklamalar yaptı. Toplantıda Bakan Nebati, "Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı büyüklüğü 21 Ocak itibariyle 184 milyar liraya ulaştı. Günde ortalama 7 milyar TL'lik hesap açılıyor." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Toplantı saat 14.30'da başladı. Toplantıda Bakan Nebati, Türkiye Ekonomi Modelini anlatması ve güncel ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişi yaptı.

‘’184 milyar liraya ulaştı’’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "21 Ocak itibariyle 184 milyar liraya ulaştı. Günde ortalama 7 milyar TL'lik hesap açılıyor. İstihdamda salgın nedeniyle oluşan kayıplar telafi edildi. Türkiye G-20 ülkeleri içinde en hızlı toparlanan ülke. Pandemi döneminde artan enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimizdir. Birçok ülkede politika faizi manşet enflasyonun altındadır. Reel kesim Döviz pozisyonu azalıyor. Kredilerde artış ılımlı seyrediyor." İfadelerini kullandı.