GSS ve Bağ-Kur Borcu Olanlara Kötü Haber

Son dakika haberi: Bağ Kur ve GSS prim borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ücretsiz sağlık hizmeti sona erdi.

GSS ve Bağ-Kur Borcu Olanlara Kötü Haber

Bağ kur ve GSS prim borcu olanlara kötü haber.

Devlet tarafından GSS ve Bağ Kur prim borçlularına sağlanan ücretsiz sağlık hizmeti 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla sona erdi.

İstanbul Tabip Odası tarafından konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve primlerini zamanında ödeyemediği için borçlu duruma düşen vatandaşların  hastanelerde, sağlık ocaklarında ve diğer sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağını söyledi. Bu konuya tepki gösteren İstanbul Tabip Odası, "5 milyon yurttaş sağlık hizmeti alamayacak" şeklinde değerlendirme yaptı ve konunun çözüme kavuşturulması için düzenleme yapılmasını istedi. 

Cumhuriyet Gazetesi 'nden Sibel Bahçetepe 'nin bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, yoksulluk ve işsizlik nedeniyle milyonlarca vatandaşın Genel Salık Sigortası (GSS) prim borçlarının yeniden yapılandırılarak faizlerinin silinmesine, 12-18 ay taksitlendirilmesine ve 2 yıl içinde 3 kez ertelenmesine karşın GSS prim borçlarını ödeyemediğini söyledi.

Prim borçlarını , işsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle ödeyemeyen GSS borçluları ve Bağ Kur 'luların sayısının yaklaşık 5 milyon civarında olduğunu ifade eden Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Aylık geliri asgari ücretin 3’te birinden az olan vatandaşların ise GSS primi devlet tarafından ödenmektedir. Primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler yıl sonuna kadar herhangi bir düzenleme yapılmaz ise sağlık kurumlarında sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaklardır"

GSS BORÇ SORGULAMA

GSS borç sorgulama ekranı e Devlet üzerinden erişime açıldı. Aşağıdaki linke tıklayın ve e Devlet kapısından giriş yaparak GSS prim borcunuzunun ne kadar olduğunu öğrenin.

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu

BAĞ KUR PRİM SORGULAMA

Bağ Kur prim borcu sorgulama da e Devlet üzerinden yapılıyor. 

https://www.turkiye.gov.tr/4b-borc-durumu

Peki sizin ne kadar borcunuz var? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , taleplerinizi iletebilirsiniz.