GSS Primi, Engelli ve 65 Yaş Maaşına Zam Geldi 2021

Asgari ücret zammı ile birlikte yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve GSS primlerinde düzenlemeye gidildi ve bu ücretlere de zam yapıldı.

GSS Primi, Engelli ve 65 Yaş Maaşına Zam Geldi 2021

2021 GSS, 65 yaş üstü yaşlılık ve engelli aylığına zam.

Asgari ücrete zam gelmesi ile birlitke birçok kalemde düzenlemeler yapıldı. Bunların başında Genel sağlık Sigortası prim ödemesi ve 65 yaş üstü vatandaşlara verilen yaşlılık aylığı artışları oldu.

GSS 'YE ZAM

Sigortası olmayan vatandaşların otomatik olarak faydalandığı , her ay sağlık sigortası için prim ödedikleri GSS'de aylık prim miktarı 88,29 liradan 107,32 liraya çıktı. 2021 yılında GSS'ye tabi olan vatandaşlardan aylık 107 lira 32 kuruş para alınacak.

GSS BORÇ SİLME

GSS borcu olan ve gelir testi yapmayan vatandaşların gelir testine başvuru yapması gerektiğine yer verildi. Gelir testi başvurusu için "Gelir tespiti başvurusu, kişilerin ikametgâhının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır." denildi. 

 Gelir testi neticesinde kişi başı geliri asgari ücretin 3'te biri oranında veya daha az olanlar muhtaç sayılır ve kategori dışı bırakılırlar. GSS'den ücretsiz faydalanabilmek için gelir testi yaptırmak ve muhtaç olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir.

Hane içindeki gelir kişi başına asgari ücretin 3'te biri kadarsa gelir testine başvuru yapmanız durumunda GSS primleriniz devlet tarafından ödenir.

65 YAŞ AYLIĞINA ZAM

Asgari ücret zammı ile birlikte yaşlılık aylığı 711,5 liradan 864,89 liraya çıkartıldı.

"65 yaş aylığıyaşlıların yoksulluğa düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına bağlanan aylıktır. 2022 sayılı kanun uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) herhangi bir gelir veya aylık almayan ve bir işte çalışmayan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, devlet aylık bağlıyor. "

ENGELLİ AYLIĞINA ZAM

Engellilere ödenen aylık 851,95 liradan 1.035,63 liraya yükseldi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA