Gram ve Ons Altın Kritik Seviyeye Düştü: Altın Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Piyasalar akşam saatlerinde hareketlendi. Kapanışa doğru hareketlenen gram, çeyrek ve ons altın fiyatında kritik seviyeler geldi.

Gram ve Ons Altın Kritik Seviyeye Düştü: Altın Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Gram altın, ons altın sert düştü.

Son dakika haberi piyasalardan geldi. Piyasalardan gelen bilgilere göre dolar kuru yeniden 7 TL seviyesinin üzerine çıkarken gram ile ons altında da aşağı ynlü hızlı hareketler başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre gram altın 402 liraya kadar gerilerken ons altın fiyatı ise kritik 1800 dolar seviyesinden düştü ve 1790 dolara geriledi.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Geçen hafta 423 liraya kadar çıkarak yukarı yönlü grafik çizen gram altın, bu hafta düşmeye devam etti. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre gram altın 402 TL'ye kadar geldi.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın son ayların en düşük seviyesine geriledi ve 660 lira oldu.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altının ons fiyatının düşmesi ile gerileyen altında fed hareketliliği yaşanıyor. 

Altın fiyatları, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın "Bu yıl enflasyonda yükseliş bekliyorum" sözleri sonrasında sert düştü. Gram altın, Dolar/TL 'deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle 405 TL civarında seyrediyor. Gümüş ise pazartesi günkü yükselişten sonra salı günü yüzde 1'den fazla değer kaybetti.

Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyon ile ilgili yorumlarıyla beraber ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri yüzde 3,7 civarında yükselerek 1,2535 seviyesine ulaştı. Yükselen tahvil faizleri sonrasında ons altın 1.825 dolardan sert bir düşüş ile 1.800 doların altına geriledi.

Commonwealt Bank of Australia Analisti Vivek Dhar yaptığı açıklamada, "Altın, 2021 yılında zayıflayan dolardan biraz destek bulabilir. Altın fiyatlarının, artan tahvil faizlerinin dolardaki enflasyon riskini dengelemesiyle önümüzdeki aylarda 1.800-1.900 dolar arasında seyretmesini bekliyoruz." dedi.