Gram ve Çeyrek Altın Kaç TL? Rekor Kırdı 18 Şubat 2020

Son dakika haberi: Gram ve çeyrek altın fiyatlarında bir rekor daha geldi. Öğle saatlerinde yaşanan yükseliş ile gram ve çeyrek altın fiyatları, tarihinin en yüksek seviyesine kadar geldi.

Gram ve Çeyrek Altın Kaç TL? Rekor Kırdı 18 Şubat 2020

Son dakika : Çeyrek altında bir rekor daha.

Piyasalardan bir son dakika haberi geldi. Gece saatlerinde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş bugün devam ediyor. Sabah saatlerinde gram altın 308 TL seviyesine kadar çıkmıştı. Öğle saatlerine doğru yükseliş devam ederken gram altın 310 TL 'ye kadar geldi. Çeyrek altında da tarihin en yüksek seviyesi görüldü.

Çin 'de ortaya çıkan ve 30 'dan fazla ülkede 70 binden fazla kişide görülen koronavirüsün küresel büyüme üzerinde ciddi şekilde etki etmesi nedeniyle endişelerin arttığı bir ortamda piyasalara tekrar hakim olan riskten kaçınma eğilimi ile birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. 

koronavirüs tehlikesinin dünyaya yayılması ve diğer ülkelerden de ölüm haberleri gelmesi sonrası ülkeler , Çin ile ilişkileri askıya alıyor. Tüm ilişkilerin askıya alınması sonrası Çin, bugün yaptığı açıklamada ekonomik olarak ciddi kayıplar yaşadıklarını 160 milyar dolar kayıpları olduğunu duyurdu. Virüsün yayılması nedeniyle güvenli liman arayışı içinde olan yatırımcılar altın piyasasına daha fazla yöneldi. Bu yönelme nedeniyle altın fiyatları yükselişini hızlandırdı.

AxiCorp baş piyasa stratejisti Stephen Innes, "Hisse senedi piyasalarında Kovid-19 salgınının sert etkilerinden kaynaklanan satış dalgasına ilişkin bir işaret, altında mevcut ortamda uzun pozisyona girerek hedge etme eğiliminin devam etmesi ile birlikte, metale yönelik talebi yukarı yönde desteklemeye devam edecek" dedi ve "Apple'ın virüs endişeleri nedeniyle ciro hedefini düşürmesi, riskten kaçınma eğilimini artırmasından dolayı, altın fiyatlarını destekledi" dedi.

Fed'in son toplantısının tutanakları Çarşamba günü dünya kamuoyuna duyurulacak.

GRAM VE ÇEYREK ALTINDA REKOR GELDİ

Gram altın kritik  310 TL seviyesini geçti. Tarihinin en yüksek seviyesini gören gram altında yükseliş devam ediyor.

Çeyrek altın ise birr rekor daha kırdı. Kapalı çarşıdan alınan son verilere göre çeyrek altın 500 TL 'ye alınıp 505 TL 'ye satışa sunuluyor.

Cumhuriyet altını ise 2043 TL 'ye alınıp 2064 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 283 TL 'ye alınıp 287 TL 'ye satışa sunuluyor.