Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Tahmin ve Nedeni Açıklandı

Gram ve çeyrek altın fiyatlarında sert düşüş meydana geldi. Son 1 ayın en düşük seviyesine gerileyen gram ve çeyrek altının düşüş nedeni ile altında izlenecek taban tavan sınırlar açıklandı.

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Tahmin ve Nedeni Açıklandı

Altında sert düşüş: Nedeni açıklandı.

Altın fiyatları önhceki günden bu yana düşüşe geçti. Hafta başından bu yana 12 TL değer kaybeden gram altın fiyatları , bugün 378 TL seviyesine kadar geriledi ve son 1 ayın en düşük seviyesine geldi. 

21 NİSAN 'DA 378 'Dİ

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 378 TL seviyesinden işlem görüyor. Son olarak 21 Nisan 2020 günü 378.89 TL seviyesinde olan gram altın, bugün son 1 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın da gram altın ile paralel olarak son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi ve 613 TL 'den alınıp 618 TL 'ye satılıyor. 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatları, dolardaki güşlenmenin ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD ile Çin arasındaki gerilime ilişkin işaretlere ve tüm dünyada hükümetlerin koronavirüs pandemisi ortamında kısıtlamalarını gevşetmeleri ve ekonomilerini tekrar açmalarına yönelik çabalara çevirmeleri ile birlikte düşüşe geçti ve bu düşüş devam ediyor. 

Analistler, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini söyledi.

BİREYLERİN ALTIN SAHİBİ OLMASI YASAKLANABİLİR

Ünlü hedge fon yöneticisi Odey 'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, hükümetlerin enflasyonda kontrolü kaçırmaları durumunda bireylerin altın sahibi olmasını yasaklayabileceği bildirildi.

Şirket tarafından yayımlanan mektupta "İnsanların altın almakta olması sürpriz değil. Ancak yetkililer bir noktada altını tedavülden kaldırıp bireylerin altın sahibi olmalarını yasa dışı kılabilir" dedi ve "Bu adımı sadece eğer dünya ticareti için istikrarlı bir hesaplama birimi yaratma ihtiyacı hissederlerse atacaklar" değerlendirmesine yer verildi.