Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yaşanan gece hareketliliği sonrası gram ve çeyrek altın tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi.

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Gram ve çeyrek altında tüm zamanların en yüksek seviyesi.

Piyasalar son günlerde hareketliliğini sürdürüyor. Merkez Bankası 'nın faiz indirimine gitmesi , Fed 'in ise faizi sabit tutma kararı sonrası adım adım yükselen gram altın , yükselişni bugün de sürdürdü. 

DOLAR KURU DA YÜKSELDİ

Altın piyasasının yanı sıra döviz piyasası da yükselişe geçti. Fed öncesi 5,94 TL seviyesinde olan dolar kuru , faiz kararları sonrası yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,98 TL 'ye kadar geldi.

Önceki gün 5,98 TL 'ye gelen dolar kuru , bugün bu seviyesini korudu.

ALTIN FİYATLARINDA TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Önceki gün 304 TL seviyesine kadar çıkan gram altın bugün de güne bu seviyeden başlamıştı. Kapalı çarşıda günü 303 TL seviyesinden kapatan gram altın , Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından yeniden yükselişe geçti ve 306 TL 'ye kadar gelerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

İşte gram altında son 3 yıllık değişim grafiği:

ÇEYREK ALTINDA YÜKSELİŞ

Gram altınla birlikte çeyrek altın da yükselişe geçti. 492 TL 'ye alınan çeyrek altın , 497 TL 'den satışa sunuluyor. Çeyrek altın bu fiyatı ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Çeyrek altında son 3 yılın değişimi şu şekilde;

Cumhuriyet altını 2002 TL 'ye alınıp 2023 TL 'yee satılıyor. 22 ayar bilezik gramı ise 278 TL 'ye alınıp 282 TL 'ye satılıyor. 

Altın fiyatları tahmini şu şekilde;