Gram ve Çeyrek Altın Fiyatında Anlık Sert Düşüş Sonrası Tahminler Değişti

Altın fiyatlarında bu hafta son 2 ayın en sert düşüşü yaşandı. Yaşanan düşüş sonrası tahminlerde değişikliğe gidildi. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri ve altın fiyatlarında son durum ile güncel altın fiyatları tahmini.

Gram ve Çeyrek Altın Fiyatında Anlık Sert Düşüş Sonrası Tahminler Değişti

Altın fiyatları tahmini yayımlandı.

Son dönemlerin en hareketli yatırım araçlarından olan altında yeni bir açıklama geldi. Bu hafta, altın fiyatlarında son ayların en sert düşüşü yaşandı. Yaşanan düşüşün ardından altın yatırımcıları , altın almak isteyen vatandaşlar, fiyatlardaki düşüşün devam edip etmeyeceğini , altın alma zamanının ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. 

2300 DOLAR OLACAK DENMİŞTİ

Altın fiyatlarında 2-3 ay önce yaşanan sert yükseliş sonrası dünyaca ünlü birçok yatırım şirketi, altının ons fiyatında 2 bin dolar üzerinin görüleceğini , hatta 2300 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini belirtti. Ancak altının ons fiyatı 2100 dolar seviyesinden sert bir dönüş aldı ve 1861 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Bu seviye, son 2 ayın en düşük seviyesi oldu. 

GRAM ALTIN SERT DÜŞTÜ

Dolardaki güçlenme nedeniyle altının ons fiyatının düşmeye başladığı belirtildi. Altının ons fiyatında yaşanan bu sert düşüş sonrası gram altın da düşmeye başladı.Bu haftaya 476 TL seviyesinden başlayan gram altın , hafta ortasında düşmeye başladı. Başlayan bu düşüş, Merkez Bankası 'nın faiz indirimine gitmesi ile birlikte hızlandı ve gram altın 5 gün içinde 18 TL 'lik değer kaybı yaşadı. 

İşte gram altında 1 haftalık değişimin grafiği:

Çeyrek altın ise 739 TL seviyesinde işlem görüyor. 

TAHMİNLER DEĞİŞTİ

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan yaptığı son dakika açıklamasında, Koronavirüs sonrası kötüye giden ekonomilerin teşvik paketleri ile toparlanmaya çalıştığını söyledi. Dolardaki güçlenmenin altın fiyatlarını aşağıya doğru çektiğini de söyleyen Erkan, şu ifadeleri kullandı:

"ABD Kongresi'nin seçim öncesine mali teşvik paketi belirsizliğini de sokmasıyla piyasalardaki baskı devam ediyor. Demokratlar'ın önerdiği ve Cumhuriyetçiler'le müzakere etmeyi planladıkları 2.4 trilyon dolarlık teşvik haftaya Kongre'de görüşülecek. Küresel büyüme endişeleri doları yukarıda tutarsa altın da kısa vadede zorlanabilir"

GRAM ALTINDA İLK HEDEF AÇIKLANDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın son kararlarının TL 'ye biraz değer kazandırdığını ifade eden Erkan, bu kararların gram altında fiyatlarını frenlediğini söyledi. Gram altında önümüzdeki hafta 450 TL 'nin altının görülmesi durumunda 442 TL seviyesine kadar bir gerileme görülebileceğini söyleyen Erkan, ekonomide düzelmenin görülmesi ile altına talebin daha da azalacağını söyledi.

Sizce altın düşer mi çıkar mı? Yorum kısmı aşağıda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA