Gram ve Çeyrek Altın Durdurulamıyor: Fiyatlar Fırladı (Neden Yükseliyor Düşecek mi Tahminler)

Son dakika haberi: Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram ile çeyrek altın tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Peki altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Cumhuriyet altını fiyatı nedir? Altın fiyatları yükselecek mi? Yükseliş devam edecek mi? Altın fiyatları neden yükseliyor? İşte detaylar.

Gram ve Çeyrek Altın Durdurulamıyor: Fiyatlar Fırladı (Neden Yükseliyor Düşecek mi Tahminler)

Son dakika : Gram altın durdurulamıyor.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde 411 TL seviyesine kadar tırmanan gram altın , gün içinde de yükselişini sürdürdü. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 415,69 TL seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

İşte gram altında son dakikalarda yaşanan yükselişin grafiği:

ONS REKOR KIRDI

Altının ons fiyatı ise hızlı yükseliş gösterdi. Sabah saatlerinde 1870 dolar seviyesinde olan ons fiyatı 1883 dolar seviyesine çıktı. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın 670 TL seviyesine çıktı ve tüm zamanların en yükske seviyesini gördü. 

Cumhuriyet altını 2730 TL seviyesine çıktı.

YENİ DİRENÇ SINIRLARI BELLİ OLDU

Analistler tarafından yapılan açıklamada  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğine yer verildi. Açıklamada altın fiyatlarında 410 TL ile 420 TL fiyatlarının direnç seviyesi olduğuna yer verildi. 

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Koronavirüste vakaların bazı ülkelerde yeniden artışa geçmesi altın fiyatlarında yükselişe neden olurken, analistler, ABD ile Çin arasında artan gerilimin risk algısını yükselttiğini belirterek, bu durumun güvenli liman varlıklara talebi artırdığını kaydetti.

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, altın fiyatları ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Altın bu hafta, dolardaki güçlenmenin erimesi ve yenilenen jeopolitik gerilim ile birlikte çifte destek buldu ve rekor seviyeye yöneldi," dedi ve "Fiyatların aşırı alım bölgesine girmesi ile birlikte, iyi destek bulmasına karşın, bazı kısa vadeli aşağı hareketler olabilir," dedi ve ayrıca, yaırımcıların ABD-Çin ilişkisine ve ABD'nin mali paketine ilişkin gelişmeleri izlediğini ve ilk desteğin ons başına 1,850 dolarda olduğunu sözlerine ekledi.

Avustralyalı altın üreticisi Evolution Mining Ltd.'nin icra başkanı Jake Clein ise telekonferans yoluyla kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Bu Kovid pandemisinden kaynaklanan zorlukları gidermek için gerek duyulan mali harcamaların miktarı dikkate alındığında, altın için çok olumlu bir fiyat ortamındayız" dedi.