Gram ve Çeyrek Altın Çıldırınca Ünlü Ekonomist Bombayı Patlattı

Ekim ayına sert bir giriş yapan altın fiyatları yeniden zirveye doğru koşunca altın hakkında flaş açıklamalar geldi.

Gram ve Çeyrek Altın Çıldırınca Ünlü Ekonomist Bombayı Patlattı

Gram altın fiyatları 960 lira seviyelerinden sert bir atakla 1.30 seviyelerine kadar çıkmayı başardı. Bir anda yükselen altın fiyatları için yatırımcılar endişeye düşerken konu ile ilgili altın için daha da yükselecek mi, yoksa geri mi düşecek soruları sorulmaya başlandı.

Daha önce ekim ayı için hazırlık yapın diyen İslam Memiş, altının akıbeti için yeni bir açıklamada bulundu. Yılın ilk çeyreğinde 2.000 dolar seviyesinin üzerine yükselen altının ons fiyatı, yılın son çeyreğinde benzer bir hareket gösterebilir diyen Memiş, Gümüşün de Ekim ayının ilk haftasında şov yaptığını belitti.

Henüz altın ve gümüşün yükselişe başlamadığını belirten Memiş, ons altının yeninden yılın ilk çeyreğindeki rakamları göreceğini belirtti.

Tv100’deki köşesinde konu ile ilgili açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş’in açıklamalarından önce çıkanlar;

- Eylül’de baskı altında kalan altın ve gümüş, Ekim ayına yükselişle başladı.

- Altının ons fiyatı 1.615 dolar seviyesinden başlattığı yükselişini 1.726 dolara kadar sürdürdü. İki hafta da 105 dolarlık artış hiç kolay bir şey değil.

- Fiziki altın talebi ne kadar sürer ise işçilik de bir o kadar artar. 1.665-1.765 dolar aralığını takip etmeyi sürdürüyorum. Yükselişin başlaması için 1.765 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar görmek gerek.

- Yılın ilk çeyreğinde 2.000 dolar seviyesinin üzerine yükselen altının ons fiyatı, yılın son çeyreğinde benzer bir hareket gösterebilir. Yılın son çeyreğindeki öngörümde bir değişiklik yok.

- 1.615 dolardan altın toplayan oyun kurarlar, 2.000 üzerinden satmadan para kazandık demezler.

- Gümüşün ons fiyatı ise Ekim’in ilk haftasında şov yaptı. Eee adı gümüş. Sabredenlerin serveti.

- Geçen haftalarda 18 doları görenler, bugün 21 doların üzerini gördüklerinde gümüşün bir anda parlayan bir emtia olduğunu unutmamalı.

- Yükseliş başladı mı? Hayır. Bu sadece rasyo kaynaklı bir yükselişti. Talep, jeopolitik riskler, resesyon gibi olumsuzlukları daha fiyatlamadı! Ona da sıra gelecek. 24 dolar seviyesinin üzeri yükselişin başladığı seviye olacak.

- Altın ve gümüş fiyatlarında sadece dolar endeksinin (dxy) gerilemesinin yükselişini gördük. Hiçbir sorun daha satın alınmadı. Yani, altın ve gümüş fiyatları daha yükselişine başlamadı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /